TELEVISIÓ
Mèdia 11/02/2012

TV3 cancel·la 'Banda ampla', que s'acomiadarà a la primavera

El programa de debat Banda ampla desapareixerà de TV3 d'aquí uns dos mesos. Tot i la bona valoració que rep dels espectadors, la reducció del pressupost de la televisió pública obliga a prescindir-ne.

Albert Castellví Roca
2 min
Lídia Heredia condueix Banda ampla des de la tardor del 2009. L'espai de debat desapareixerà de la graella de TV3 d'aquí unes setmanes.

BARCELONABanda ampla té els dies comptats. Segons ha pogut confirmar l'ARA, el programa que presenta cada dijous Lídia Heredia desapareixerà de la graella de TV3 en els pròxims mesos, previsiblement al voltant de Setmana Santa, quan finalitzi el contracte actualment en vigor. Fins llavors, però, el programa es continuarà emetent amb normalitat, com a mínim durant dos mesos més.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La disminució del 13,3% en l'aportació de la Generalitat a la televisió pública, que suposa reduir en 40 milions d'euros el pressupost de la cadena, ha obligat els seus responsables a retallar la despesa en programes. Donat que es va garantir que la plantilla no es veuria reduïda com a conseqüència de l'ajust, un dels criteris que s'ha seguit és el de prescindir d'aquells espais que no són de producció pròpia. Aquest és, precisament, el cas de Banda ampla , que Televisió de Catalunya produeix conjuntament amb la productora Lavinia.

Valoració alta

Tot i que inicialment s'oferia els dimecres, des de principis de l'any passat Banda ampla s'emet cada dijous a partir de les 23.00, per evitar la coincidència amb els partits de futbol que sovint obligaven a suspendre'l. Aquesta temporada, l'espai acumula una audiència mitjana de 172.000 espectadors i una quota de pantalla del 8,1%. El millor resultat del curs el va obtenir el 22 de setembre, quan va arribar fins als 223.000 seguidors, i aquesta setmana, amb un debat centrat en la memòria històrica, va fregar aquest màxim, amb 222.000 espectadors i un 10,2% de share , el percentatge més alt de la temporada.

Tot i que els resultats mitjans d'aquest curs són lleugerament inferiors als de les dues temporades anteriors, l'espai segueix gaudint d'un important reconeixement del públic. Segons va anunciar en el seu moment TV3, al gener els espectadors li van posar un 8,2 sobre 10 en la valoració qualitativa que l'empresa GFK elabora per a la cadena. Aquest resultat supera la mitjana de TV3, que obtenia un 8,01.

Estrenat el 7 d'octubre del 2009, i presentat per Lídia Heredia -en la primera temporada conjuntament amb Toni Martínez- Banda ampla planteja cada setmana un debat sobre algun tema de l'actualitat social o política. En cada edició, 90 persones, entre experts en la matèria, gent implicada directament en el tema i ciutadans que, sense tenir-hi cap relació, també volen fer sentir la seva veu, aporten les seves opinions des del plató, que es complementen amb les que fan arribar des de casa seva, a través de diverses vies, els espectadors.

El tema de debat previst per a la pròxima edició del programa, que s'emetrà dijous vinent, és la violència de gènere.

stats