Televisió
Mèdia 13/02/2012

TV3 emetrà dimecres el documental 'Monarquia o República'

El treball es pregunta quin seria el resultat d'un hipotètic referèndum sobre la transformació d'Espanya en una República. El PP va demanar que no s'emetés

Ara
2 min
TV3 emetrà 'Monarquia o República'

BarcelonaTV3 emetrà aquest dimecres, dins l'espai 'Sense ficció', el polèmic documental 'Monarquia o República', que el Partit Popular va demanar, en la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del 27 de gener, que no s'emetés. El diputat popular Santi Rodríguez va argumentar que el moment actual no és l'idoni donat el cas de corrupció que afecta el gendre del rei, Iñaki Urdangarin.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, el treball s'hauria d'haver emès l'any 2010, però a última hora TV3 es va fer enrere i va demanar que se li donés un "enfocament" diferent. En aquell moment, en una altra comissió de control al Parlament, la directora de TV3, Mònica Terribas, va assegurar que calia "ampliar encara més el rigor del treball". Segons el president del consell de govern de la CCMA, Enric Marín, ara mateix el documental ja "compleix" els estàndards que exigeix la cadena, de manera que ja es pot emetre.

El documental, dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis, es planteja quin seria el resultat d'un hipotètic referèndum en què es demanés a la ciutadania si preferirien que Espanya fos una monarquia o una república. També es pregunta també si els resultats serien comparables a Catalunya i a la resta de l'Estat. L'emissió del treball arribarà en un moment en què la monarquia passa per una crisi de credibilitat arran del cas Urdangarin o de les recents revelacions del diari alemany 'Der Spiegel' sobre la "simpatia" que el rei sentia pels colpistes del 23-F.

A 'Monarquia o República', partidaris de tots dos models d'Estat defensen el seu posicionament. Entre altres, el documental recull les opinions de Paul Preston, Aleix Vidal-Quadras, Luis María Anson, Santiago Carrillo, Gregorio Peces-Barba, Joan Tardà, Iñaki Anasagasti, Héctor López Bofill, Josep Maria Terricabras o Simeó II de Bulgària.

stats