NOU PROGRAMA
Mèdia 27/04/2012

TV3 mostra el territori vist per la gent que l'estima

La relació entre el territori i la gent que hi viu és el punt de partida de Terreny personal, un nou format que dimarts arribarà al prime time de TV3. Els paisatges i les històries personals en són els protagonistes.

Albert Castellví Roca
2 min

BARCELONA."L'Empordanet i el delta de l'Ebre tothom sap que són molt bonics, però què té Santa Coloma de Gramenet?" La pregunta la planteja Miquel Garcia, el director de Nous Formats de TV3, a Rodolfo del Hoyo, un escriptor colomenc que serà un dels protagonistes del capítol de Terreny personal dedicat a la seva ciutat. Ell defensa que se l'estima perquè, juntament amb la gent de la seva generació, la van fer créixer i van convertir un nucli urbà caòtic en una ciutat "estructurada".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per això, malgrat que Santa Coloma no destaqui per la bellesa dels seus paisatges, ha merescut un episodi del nou programa que TV3 estrena dimarts (22.30) i que "s'acosta al territori a través de la gent que hi viu, se l'estima i en parla amb passió", en paraules de la directora, Núria Castejon. Cadascun dels dotze episodis de 50 minuts de què consta la sèrie es fixa en una zona, sovint "territoris molt petits, en què la gent sent que en forma part", i el presenta a partir de les mirades de quatre persones que s'hi relacionen de manera diferent però que tenen en comú l'estima pel lloc on viuen.

En molts casos, explica Castejon, es tracta de gent amb feines "vinculades a la terra" -un arrossaire de l'Empordanet, un viticultor de la plana del Penedès i un guarda forestal del Montseny, per exemple-, tot i que també hi ha empresaris, periodistes o advocats. I un altre tret compartit per molts dels protagonistes és la seva joventut, un element que demostra que cada cop més joves "reivindiquen les arrels i el territori", diu Garcia.

Però evidentment els paisatges també juguen un paper molt destacat en un format com Terreny personal , que ha estat enregistrat en alta definició i que compta amb una realització i una fotografia molt cuidades. A més, a cada episodi un escriptor llegirà un fragment de la seva obra relacionat amb el paisatge, i diversos nens de la zona explicaran quin és el seu racó preferit del territori. Pel que fa a la música, a cada episodi un cantant interpretarà un tema en algun lloc que per a ell sigui especial.

stats