MERCAT AUDIOVISUAL
Mèdia 07/10/2011

TV3 porta a Canes dues minisèries i castellers en 3D

Prop de 50 produccions catalanes esperen traspassar fronteres després d'haver-se mostrat al festival MIPCOM. Entre les propostes destaquen un documental de castellers i nombroses sèries animades.

A. Castellví / N. Araguás
2 min
Tornarem és una de les minisèries que TV3 ha mostrat al MIPCOM. Es fixa en els exiliats catalans que van lluitar contra els nazis a França.

Barcelona.L'audiovisual català ha mostrat aquesta setmana a Canes el seu bon estat de salut. 37 productores, unides sota el paraigua de Catalan Films & TV (CF&TV), han tingut presència al MIPCOM, un dels mercats audiovisuals més importants del món, que se celebra anualment a la ciutat francesa.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre la cinquantena de produccions catalanes presentades al certamen en destaquen tres de les que hi ha portat TVC: les minisèries històriques Tornarem i Barcelona, ciutat neutral i el documental en 3D Enxaneta . Aquest últim és un treball sobre el món dels castellers que, en opinió d'Àlex Navarro, director de CF&TV, "està molt ben dramatitzat". El cap de vendes internacionals de TVC, Víctor Carrera, creu que gràcies al 3D "es realça molt la dimensió d'aquest esport-espectacle". "Hem descobert a la gent que a Catalunya existeix aquesta tradició", diu Carrera, que assegura que "la gent flipava" quan veia les construccions humanes en 3D, i que el treball creava "una empatia brutal" amb el públic. En la seva opinió, aquesta és "una producció que encaixa pràcticament en qualsevol país", a la qual cosa cal afegir, com diu Àlex Navarro, que "totes les teles lluiten per tenir continguts en 3D", de manera que no seria estrany que Enxaneta s'emetés per canals de televisió d'arreu del món.

Auge de l'animació catalana

TVC també ha portat a Canes l'exitosa Polseres vermelles , que segueix sorprenent allà on va, i la sèrie animada Lucky Fred , coproduïda amb la televisió pública italiana i una productora filipina, i que segons Navarro "ja està comprada en molts territoris". Aquesta és només una de les múltiples propostes animades que Catalunya ha presentat al MIPCOM, entre les quals hi ha 4 amics i mig ; Rudy, the chosen one , i Khuda-Yana . Això demostra, diu Navarro, que el sector de l'animació catalana és "molt potent".

stats