BARÇA-MADRID
Mèdia 21/04/2012

TV3 es prepara per cobrir el clàssic sense emetre'l

El Barça-Madrid d'avui només es podrà veure per canals de pagament, però TV3 en farà un ampli seguiment. Esport3 oferirà una narració alternativa del partit amb el format de La ràdio en colors.

Albert Castellví Roca
2 min
El Barça-Madrid d'aquesta nit només es podrà veure en directe a través dels canals de pagament Gol Televisión i Canal+ Liga.

BARCELONA.El Barça i el Madrid s'enfronten aquesta nit per desena vegada en dotze mesos i, igual que en els dos últims enfrontaments -els de quarts de final de la Copa del Rei, disputats al gener-, el partit d'avui només es podrà veure a través de canals de pagament. Gol Televisión i Canal+ Liga l'emetran en directe a les 20.00, però durant tot el dia -com ja han fet tota la setmana- dedicaran la major part dels seus esforços a informar sobre el clàssic.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El partit d'avui arriba en un moment clau de la temporada, amb la Lliga en joc, i TV3, tot i no poder emetre'l, no vol deixar passar l'oportunitat de treure rendiment de la gran expectativa que ha generat. Per això, la televisió pública ha preparat una programació especial a través del canal principal i del temàtic Esport3 perquè els espectadors no es perdin cap detall de tot el que envolta el partit. Fins i tot proposen una fórmula alternativa de seguir-lo en directe; això sí, sense cap imatge del terreny de joc.

'La ràdio en colors'

La informació especial sobre el partit començarà a les 13.30 a l'Esport3, amb un Flaix que inclourà connexions amb l'entrenament del Barça al Camp Nou, el dinar de directives i l'hotel de concentració del Madrid, i a les 16.30 hi ha prevista una tertúlia amb els directors dels diaris El 9 esportiu , Sport i Mundo deportivo .

A les 19.15 h TV3 emetrà una edició especial de l'Esport club des del Camp Nou, presentada per Xavier Vallès, Xavier Torres i Pichi Alonso. L'espai s'allargarà fins poc abans que comenci el partit, quan TV3 recuperarà la programació habitual i la informació sobre el clàssic es traslladarà a l'Esport3, amb una nova edició de La ràdio en colors .

Aquest format especial del programa Efectivament permet que els espectadors segueixin el que passa al camp però no a través d'imatges ni d'una narració convencional, sinó dels comentaris que fan sobre el partit el presentador -Lluís Canut- i diversos col·laboradors, que segueixen el desenvolupament del matx a través d'una pantalla de televisió instal·lada al plató però d'esquena al públic. Això es complementarà amb connexions amb el Camp Nou -sense mostrar la gespa- i amb la seu de la Penya Blaugrana de Sabadell, des d'on diversos aficionats seguiran el partit.

El format de La ràdio en colors , que ja es va posar en pràctica per als quarts de final de la Copa del Rei, va tenir, en el partit de tornada, un 5,7% de share i 150.000 espectadors, i va atorgar a Esport3 la millor audiència de la temporada, amb un 3,2% al global del dia, quan de mitjana es mou entorn de l'1%.

Acabat el Barça-Madrid, TV3 i Esport3 n'oferiran un resum de mitja hora, i després l'atenció sobre el clàssic es concentrarà a TV3. Primer, amb una edició especial d' El vestidor que recollirà les opinions dels protagonistes, i a partir de les 23.30 h amb un altre Efectivament dedicat a analitzar el que hagi donat de si el partit i com queda la Lliga, a falta de quatre jornades perquè s'acabi, després del clàssic.

Mentrestant, Esport3 es farà càrrec de la transmissió del partit en obert d'aquesta jornada, que enfrontarà el Sevilla i el Llevant.

stats