ESTRENES TELEVISIVES
Mèdia 14/04/2012

TV3 promou l'art de conrear amb el nou programa 'Benvinguts a l'hort'

Natalia Araguás
1 min

BARCELONA.TV3 estrena avui, a les 20.25 h, Benvinguts a l'hort , un programa de divulgació que pretén promoure la pràctica de l'horticultura. Produït per Optim TV, l'espai consta d'un total de 26 capítols de mitja hora de durada, cadascun dels quals està centrat en un o dos productes tradicionals de l'hort català. S'explica com i quan s'ha de plantar, l'estacionalitat, la racionalització de l'aigua, les característiques biològiques i nutritives del producte, com fer un hort a casa i, fins i tot, s'hi cuina una recepta. Els tomàquets, l'hortalissa més consumida arreu del món, protagonitzen el primer episodi.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La presentadora i cuinera Ada Parellada introdueix el producte des de l'hort, acompanyada del pagès de capçalera del programa, Dídac Valera. Ell aporta el punt de vista de l'expert, mentre que Parellada té el paper que la identifica amb l'espectador menys entès en la matèria i formula aquelles preguntes que els iniciats en l'horticultura poden plantejar-se.

Tots dos es desplaçaran a diverses zones de la geografia catalana per comptar amb la presència de pagesos especialistes en diferents productes. Des de botigues i mercats, la doctora Pilar Senpau s'ocuparà de l'apartat de nutrició i explicarà els efectes que tenen sobre la salut les diferents fruites i verdures. L'expert en horts Josep M. Vallès donarà, al llarg dels primers tretze capítols, les informacions necessàries perquè els urbanites puguin gaudir d'un espai on conrear a casa seva. Avis, nens i nouvinguts també intervindran en el programa i donaran el seu punt de vista sobre els productes.

stats