Mitjans públics
Mèdia 22/06/2012

TV3 recuperarà 'El convidat', 'Plats bruts' i 'Majoria absoluta' durant l'estiu

Catalunya Ràdio prepara especials sobre Tísner, Calders i Ferrater Mora

Ara
2 min
AGILITAT I BREVETAT  Plats bruts va importar algun dels elements de la sitcom anglosaxona: episodis curts i diàlegs sense treva.

BarcelonaTV3 prepara una programació "molt austera" per als mesos d'estiu, que recuperarà alguns dels "èxits que s'han consolidat" en la graella del canal públic, segons ha avançat el director de Televisió de Catalunya, Eugeni Sallent, en la seva compareixença aquest divendres a la comissió de control parlamentari a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Entre aquests programes que es recuperaran hi ha sèries com 'Plats bruts' o 'Majoria absoluta', espais de nous formats com 'El convidat' i 'No me les puc treure del cap' i el concurs 'El gran dictat'.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquesta estratègia de reposicions, que segons Sallent "ha donat rendiments raonables" ja en anys anteriors i permet "preparar-se millor" de cara a la nova programació de la tardor", es complementarà també amb un nou espai de producció pròpia, 'Un món bestial', sobre estudiants de Veterinària i la seva relació amb els animals, i amb l'adquisició de dues sèries de ficció estrangera: 'Miami trauma' –de temàtica hospitalària– i 'Confia en mi' –sobre una agència de publicitat–. Això, sumat a la programació esportiva –especialment la pretemporada del Barça i l'Espanyol i la Fórmula 1– ha de conformar, segons Sallent, una "graella competitiva" durant els mesos d'estiu.

Pel que fa a la tardor, el director de TV3 no ha donat encara detalls concrets sobre la programació, però ha avançat que es treballarà "en un model molt similar" del que s'ha seguit "els últims trimestres", i que per tant es mantindrà "una línia de continuïtat com a mínim fins a finals dels 2012".

Catalunya Ràdio

Per la seva banda, el director de Catalunya Ràdio, Fèlix Riera, ha avançat també alguns elements de la programació estiuenca de l'emissora pública, en què Francesc Soler repetirà al capdavant d''El matí de Catalunya Ràdio' i Adam Martín tornarà a presentar 'El suplement', mentre que a la tarda s'oferirà el magazín 'No pots dir que no'. Riera ha destacat que "es donaran a conèixer a altres franges continguts d'èxit" de l'emissora, com 'L'ofici de viure', i ha avançat que Marta Romagosa tornarà a conduir l'espai 'Opció personal', que ja havia presentat l'estiu passat.

La graella es completarà amb diversos especials "lligats a esdeveniments culturals de primer ordre" que s'han viscut aquest any a Catalunya. En aquest sentit, l'emissora prepara programes especials sobre Tísner, Pere Calders, Josep Ferrater Mora i Xavier Montsalvatge, a més de recuperar una dramatització d''Incerta glòria', de Joan Sales, estrenada el 1987 i que des de llavors no s'ha tornat a sentir. Riera ha recordat que Tísner va col·laborar durant molt temps amb Catalunya Ràdio, i que l'emissora ha fet "una tasca de recuperació" de les narracions de Calders. Per això, diu, ara es farà "una posada al dia de tot aquest potencial de 30 anys de feina radiofònica".

stats