Mitjans públics
Mèdia 28/02/2013

TV3 tanca les delegacions territorials a les Terres de l'Ebre, els Pirineus i Perpinyà

La CCMA ha anul·lat els acords amb les productores que oferien serveis en aquests territoris. Al gener es van trencar els contractes a la resta de zones

Ara
2 min

BarcelonaLa Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha rescindit els acords que tenia amb diverses productores a les Terres de l'Ebre, Perpinyà, el Pallars, l'Alt Urgell, la Cerdanya i Andorra per cobrir les informacions d'aquests territoris per a TVC. Es tracta d'una mesura que s'emmarca en la política de contenció de la despesa que manté des de fa mesos la CCMA, i que culmina un tancament de delegacions territorials que s'havia iniciat a mitjans de gener, quan es van suprimir totes les altres. En aquell moment, s'havia optat per mantenir aquestes en funcionament, ja que per la seva llunyania respecte dels estudis centrals de Sant Joan Despí es va considerar que "no es podien cobrir amb recursos propis". Fonts de TV3 han explicat a l'ARA que els serveis que oferien fins ara aquestes productores els cobriran a partir d'ara treballadors que formin part de la plantilla del canal públic.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El comitè d'empresa de la televisió pública ha emès un comunicat aquest dijous a la tarda en què titlla la mesura d'"absolutament injusta des del punt de vista laboral", ja que "confirma que el règim mercantil no és l'adequat per a aquest tipus de situacions". Segons els representants dels treballadors, "el funcionament d'aquestes corresponsalies exigeix dedicació i disponibilitat plenes de cara a l'empresa i, en canvi, no genera cap dret, i deixa en la més absoluta indefensió els treballadors als quals s'ha obligat a fer-se autònoms i en règim mercantil". Els treballadors critiquen que el tancament d'aquestes corresponsalies tindrà "un cost professional" i "repercutirà en la qualitat dels serveis informatius i en un dels valors bàsics de TV3, que és la cobertura de tot el territori i la informació de proximitat".

La CCMA no ha donat dades sobre l'impacte econòmic que tindrà la rescissió d'aquests contractes, tot i que al gener es va xifrar en "gairebé 1,1 milions d'euros anuals" l'estalvi pel tancament de les altres corresponsalies.

stats