Els treballadors de TV3 anuncien vagues de deu minuts durant la campanya electoral

Protesten per la negativa de la direcció a fer marxa enrere en la petició de set anys de presó a l'empleat que va filtrar dades personals

Els treballadors de TV3 podrien fer vagues durant la campanya electoral. El comitè d'empresa ha proposat aquest dijous "un calendari d' aturades parcials de 10 minuts en diverses franges horàries" a partir del 10 de juny, dia d'inici de la campanya del 26-J. De moment la convocatòria no és ferma, ja que s'ha de sotmetre a votació de l'assemblea el dia 2 de juny.

Amb aquesta acció, la plantilla de la televisió pública vol mostrar el seu malestar davant la decisió de la direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de mantenir la petició de set anys presó contra el treballador de TV3 que l'any 2012, presumptament, va entrar il·legalment a l'ordinador del president de la CCMA, Brauli Duart, i va enviar des del seu correu electrònic documents amb dades confidencials de tot el personal de l'empresa.

Els treballadors de TV3 –i també els de Catalunya Ràdio– ja  van fer vagues parcials els dies 23 i 26 d'abril per aquest motiu però en canvi van desconvocar la que havien anunciat per al dia 3 de maig –que, en canvi, sí que es va mantenir a la ràdio–. Segons explica el comitè d'empresa en un comunicat, malgrat el seus "intents d'obrir un diàleg" arran d'aquesta desconvocatòria, "no hi ha hagut cap gest" per part del consell de govern de la CCMA per reconduir la situació.

"Els consellers de la Corporació i la presidenta en funcions [ Núria Llorach] han declinat per dues vegades reunir-se amb els comitès d’empresa", denuncien els representants dels treballadors. Això, diu la nota, va portar a "la tensa sessió de control parlamentari" de divendres passat, en què diversos treballadors de TV3 van mostrar cartells que exigien a la CCMA la retirada de la demanda. Acte seguit, els manifestants van ser expulsats de la sala, on Llorach i els directors de TV3, Jaume Peral, i de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, compareixien davant la comissió parlamentària de control als mitjans públics.

Precisament durant aquesta compareixença, Llorach va quantificar en  més de 100.000 euros l'impacte econòmic que havien tingut sobre els comptes de la Corporació les aturades dels mesos d'abril i maig.