TELEVISIÓ

TV3, la cadena generalista més ben valorada pels espectadors

Les cadenes més ben valorades són els segons canals públics: La 2 i el 33

Més enllà de les xifres d’audiència, TV3 se situa com el canal generalista que obté millor nota per part dels catalans, amb un 7,9 sobre 10. És la conclusió del panel de GFK contractat per la mateixa cadena –l’única que se sotmet a aquesta anàlisi qualitativa de la seva oferta–, que situa en segona posició La 1 i La Sexta, amb un 7,7. Darrere vénen Cuatro (7,6), Antena 3 (7,4) i Telecinco (7,2).

De totes maneres, les cadenes més ben valorades són els segons canals públics: La 2, amb un 8,11, i el 33, que es queda lleugerament per darrere amb un 8,07. El 33, a més, és la cadena més apreciada pels espectadors de totes les franges entre els 25 i els 64 anys, mentre que TV3 se situa en primera posició entre el públic jove (de 16 a 24 anys).


Els millors programes

D’entre els 40 programes que obtenen millor nota, 15 són de TV3. Cuatro i La 1 col·loquen set espais cadascuna en aquest rànquing, mentre que Telecinco i Antena 3 n’hi situen tres, i La Sexta i La 2 han aconseguit posar-n’hi dos.

El 33 només col·loca un programa entre els 40 més ben valorats del 2010, però curiosament és el que ocupa la primera posició. Es tracta de l’espai de divulgació científica Quèquicom, que ha aconseguit aquest posició de privilegi gràcies al 9,13 que els espectadors li van donar en l’edició del 5 de maig.

A només dues centèsimes hi apareix El gran dictat del 18 de desembre, seguit del capítol de Los Simpsons (Antena 3) del 21 de febrer i el programa Buenafuente (La Sexta) del 3 de març, que empaten amb un 9,07. En cinquè lloc hi apareix un dels fenòmens televisius de l’any, la sèrie Perdidos (Cuatro). Els catalans van valorar l’episodi emès el 9 de febrer amb un 9,06.

  • Etiquetes

Més continguts de