Televisió
Mèdia 02/10/2012

Ampli desplegament de TVC i la XAL per al Concurs de Castells de Tarragona

Els canals locals l'oferiran en directe i TV3 en farà un resum diumenge a la nit en què participarà Tomàs Molina

Ara
1 min
El set de vuit, la complexa estructura que els Castellers de Barcelona van completar ahir per primer vegada.

BarcelonaTelevisió de Catalunya i la Xarxa de Televisions Locals (XAL) preparen un ampli dispositiu per cobrir el Concurs de Castells que tindrà lloc aquest cap de setmana a Tarragona. Diversos canals locals oferiran en directe les dues jornades del Concurs, a partir d'un senyal que dissabte produiran conjuntament TAC12 –la televisió del Camp de Tarragona–, Televisió del Penedès i Canal Blau Garraf.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els canals de proximitat desplaçaran dues unitats mòbils fins la plaça, on hi tindran fins a 28 professionals, mentre que TVC hi aportarà una desena de càmeres per mostrar tots els detalls del Concurs. TV3 no el transmetrà en directe, però n'oferirà un resum de dues hores diumenge a partir de la mitjanit –després de l'especial sobre el Barça-Madrid que s'haurà jugat aquell mateix vespre–, en el qual l'equip del 'Quarts de nou' estarà acompanyat pel meteoròleg Tomàs Molina, segons ha avançat aquest dijous el director de TVC, Eugeni Sallent, en l'acte de presentació del Concurs, que ha tingut lloc a Tarragona.

TVC i la XAL van signar un acord al juny per col·laborar en la cobertura de les principals diades i de l'actualitat castellera, de manera que tots els canals poguessin disposar de més imatges i més recursos en els seus programes especialitzats. Per al Concurs, la televisió pública catalana i les locals tornaran a col·laborar per fer-lo més accessible als espectadors.

Segons l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, el Concurs de Castells ha despertat l'atenció de molts mitjans de comunicació, fins al punt que s'hi han acreditat uns 280 periodistes, alguns dels quals estrangers.

stats