TELEVISIÓ
Mèdia 13/01/2011

TVE retira el capítol d''Españoles en el mundo' sobre Jerusalem de la seva web

Al reportatge final no hi surten les dues úniques cooperants entrevistades i només dóna veu a jueus espanyols emigrats a Israel

Laia Altarriba
1 min
Referència del reportatge a l'arxiu de TVE

BarcelonaDavant de les queixes que ha rebut Televisión Española pel capítol que Españoles en el mundo va fer sobre Jerusalem, el canal ha decidit retirar-lo de la web. Ho ha donat a conèixer el diari Público, que ja va denunciar quan es va emetre, el 7 de desembre, que donava una visió esbiaixada de la realitat de la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Va ser la mateixa Defensora de l'Espectador de TVE qui, davant de les queixes, va instar el canal a retirar el capítol.

La polèmica l'ha generada el fet que el reportatge omet del tot el conflicte que enfronta des de fa anys palestins i israelians.

Al llarg de tot el treball només hi surten testimonis d'espanyols jueus que han emigrat a Israel, però cap que treballi amb palestins, segons denunciava el corresponsal de Público Eugenio Gascón. A més, afegia que les dues úniques cooperants que van ser entrevistades per l'equip del programa finalment no van aparèixer al reportatge.

La mateixa directora del programa, Carmen Domínguez, ha assegurat que el document que ells van gravar era "més equidistant" del que al final es va emetre i comprèn que la Defensora n'hagi demanat la retirada de la web.

Les pàgines on estava penjat responen ara que el contingut sol·licitat no està disponible. Tot i això, encara en queda una referència a l'arxiu de programes de la web.

stats