TVE prepara una nova comèdia

Pepe Viyuela i Rubén Cortada seran dos guàrdies civils a ‘Olmos y Robles’

Televisió Espanyola rodarà aquest estiu Olmos y Robles, una nova sèrie d’humor per al prime time de La 1 que es preveu que arribi a la pantalla durant el primer tram de la pròxima temporada. Els dos protagonistes de la ficció seran dos agents de la Guàrdia Civil, Olmos i Robles, de perfils totalment oposats però que, per casualitat, es veuen obligats a treballar junts en la resolució d’un “gran cas internacional”, segons explica la cadena. La investigació els portarà a afrontar “tot tipus de casos”, com ara “crims, robatoris, segrestos o xantatges”, en què “res és el que sembla i el culpable només es descobreix al final”.

El cap Olmos és “l’agent més caòtic, extravagant i campechano de la Guàrdia Civil”, i treballa a la caserna de la seva localitat natal, un petit poble de la Rioja. Li donarà vida Pepe Viyuela, nascut precisament en aquesta comunitat, que després de deu anys vinculat a Telecinco -on encarnava el Chema de la sèrie Aída - torna a la cadena pública, on no apareix des dels anys 90.

El seu company d’aventures serà el tinent Robles, “l’agent secret d’elit més llorejat, organitzat i sec” de la benemérita. Aquest home “urbà i modern”, responsable d’“una de les unitats més prestigioses” del cos, aterrarà al poble de l’agent Olmos per fer-se càrrec de la investigació. Rubén Cortada, també procedent de Telecinco, on protagonitza El Príncipe, debutarà com a actor còmic interpretant aquest paper.

Olmos y Robles, que de moment constarà de vuit episodis, és una coproducció de TVE i 100 Balas, la productora de Flipy -un dels ideòlegs de la sèrie-, que ja s’havia associat amb el canal públic a principis de l’any passat amb el fallit espai d’humor Se hace saber, presentat per Goyo Jiménez. Més recentment, la productora també ha punxat amb Sopa de gansos, a Cuatro, però en canvi sí que ha obtingut bons resultats en l’apartat de sèries còmiques, amb la ficció de Telecinco Chiringuito de Pepe.

Mals precedents

“Tenim poca comèdia oberta, comèdia al 100%. Però la nostra pretensió seria fer una gran comèdia”, explicava fa unes setmanes al portal Bluper el director de l’àrea de ficció de TVE, Fernando López Puig. El cert, però, és que les últimes incursions de la cadena en aquest camp no han sigut precisament reeixides: l’estiu del 2011 va estrenar Plaza de España, una sitcom ambientada en la Guerra Civil que després d’un inici prometedor va perdre pistonada ràpidament, i la tardor del 2012 ho va tornar a provar amb Stamos okupa2, que tot just començar va ser relegada al late night.

De totes maneres, Olmos y Robles podria no ser l’única sèrie d’humor que arribi a la graella de La 1 durant la pròxima temporada. A finals de gener va transcendir, com va recollir en el seu moment l’ARA, que la televisió pública buscava una sitcom d’emissió diària per ocupar la franja prèvia a la segona edició del Telediario. Fins i tot es va fer públic un dels títols que la cadena tenia sobre la taula, Por fin es lunes, tot i que de moment no hi ha hagut més novetats en aquest sentit.

‘La República’ continua esperant

TVE no deixa d’ampliar la seva nòmina de sèries -aquesta temporada ha estrenat Víctor Ros, El Ministerio del Tiempo, Acacias 38 i Seis hermanas, i la que ve farà debutar Carlos, rey emperador, a més d’ Olmos y Robles - però segueix sense treure del calaix la segona temporada de 14 de abril. La República, rodada fa quatre anys però encara inèdita. La primera etapa havia obtingut grans xifres -més de 3,5 milions d’espectadors i un 17% de share mitjà a Espanya- a principis del 2011, encara amb el PSOE al govern, i la segona s’havia d’estrenar el 2012. Però a última hora la cadena es va fer enrere i encara no l’ha rescatat.