TVE contracta quatre periodistes procedents d'Intereconomía per afrontar "l'any electoral"

Els sindicats denuncien la creació d'una "redacció paral·lela" per la incorporació d'onze nous professionals a informatius

Televisió Espanyola ha anunciat aquest dilluns la contractació d'onze nous professionals per als seus serveis informatius –set com a interins i els altres quatre com a eventuals– amb l'objectiu de poder afrontar amb garanties un "dens any electoral", en què hi ha previstes cinc cites amb les urnes.

Segons explica la cadena pública en un comunicat, aquestes incorporacions han de "contribuir al millor funcionament de les diferents àrees informatives", però els sindicats hi veuen la voluntat de crear una "redacció paral·lela" – sobre la qual ja havien alertat en altres ocasions– i denuncien que "els escollits són en gran part d'Intereconomía". Segons publiquen alguns mitjans, com 'El Confidencial', entre els onze periodistes que s'incorporaran a TVE n'hi ha quatre que han estat vinculats recentment a aquesta cadena.

El canal públic assegura que de les onze persones contractades "quatre surten del banc de dades i la resta obeeix al criteri de periodistes amb una acreditada trajectòria professional i amb contrastada experiència". TVE argumenta també que les contractacions "s'han hagut d'agilitzar perquè s'han convocat amb escàs marge de temps les eleccions andaluses", però UGT critica en una nota que no se n'hagi informat el comitè d'empresa.

Aquesta mateixa tarda, poca estona després que s'anunciessin públicament aquestes contractacions, els treballadors d'informatius de TVE han celebrat una assemblea i han guardat un minut de silenci mentre donaven l'esquena a les directives que han estat fitxades durant els últims mesos per la direcció.