FICCIÓ TELEVISIVA
Mèdia 20/03/2012

TVE salva de la crema 'Los misterios de Laura'

La tercera temporada de Los misterios de Laura ja s'està rodant. Malgrat les retallades i les reticències inicials, TVE ha donat llum verda als nous capítols de la sèrie que protagonitza María Pujalte.

Albert Castellví Roca
2 min
TVE salva de la crema  'Los misterios de Laura'

BARCELONA.Des que el govern espanyol va anunciar, al gener, que el pressupost de RTVE per al 2012 seria de 1.000 milions d'euros -204 milions menys que en l'exercici anterior-, el consell d'administració de l'ens s'ha mirat amb lupa tots els projectes que li han arribat abans de decidir si els donava o no el vistiplau. Entre les propostes que han superat el tall hi ha la renovació de Los misterios de Laura , que ja prepara nous capítols després dels bons resultats de la segona temporada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

María Pujalte, doncs, tornarà a convertir-se en Laura Lebrel, una mare de bessons amb problemes de conciliació laboral que treballa com a inspectora de policia i que basa les seves investigacions en el seu olfacte i en intuïcions aparentment infundades més que en les proves que semblen indicar una resolució evident per als casos. Aquest plantejament ha rebut el suport dels espectadors des del primer dia, però en canvi a TVE li va costar atorgar-li la confiança que ara li ha demostrat.

La primera temporada de la sèrie es va emetre entre el juliol i l'agost del 2009, i malgrat que l'estiu no sol ser una època especialment bona per a les estrenes de ficció, Los misterios de Laura va arribar, de mitjana, als 2,2 milions d'espectadors a tot l'Estat i un 16% de quota de pantalla. Tot i aquestes bones xifres, la sèrie es va quedar amb només sis episodis -inicialment havien de ser 13, però el rodatge es va aturar abans d'hora per decisió de la cadena-, i va trigar més d'un any i mig a tornar. La nova tongada, ara ja de 13 capítols, es va estrenar a l'abril de l'any passat i va acomiadar-se al juliol havent millorat els resultats -3,1 milions de seguidors i un 16,6% de share - i consolidada com a líder de la seva franja. Aquesta vegada, la cadena no va dubtar a l'hora d'encarregar-ne més capítols, i ni tan sols les retallades han impedit que se n'iniciés el rodatge.

Segons ha avançat la cadena, en aquesta nova temporada la protagonista es plantejarà el seu futur professional, després que els últims casos que ha afrontat l'hagin posat en greu perill.

stats