COMPETICIONS ESPORTIVES
Mèdia 20/03/2011

TVE incorpora l'alta definició al Mundial MotoGP

Els èxits dels pilots que corren per Espanya ha catapultat l'interès per les motos. TVE és qui emet, des d'avui, el Mundial MotoGP, un esdeveniment que les privades ambicionen obtenir.

à.g.m.
2 min
TVE incorpora l'alta definició  al Mundial MotoGP

Barcelona.TVE torna a cremar roda amb el mundial de motos, però ara ho farà en alta definició. Avui comença la prova de Losain (Qatar) amb què es dóna per inaugurat el Mundial MotoGP 2011. Seran divuit grans premis, corresponents a divuit caps de setmana, que recorreran tot el globus, amb parades a Montmeló (5 de juny) i València (6 de novembre).

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El desplegament de RTVE amb les motos serà integral: a banda de La 1 i del canal d'alta definició de TVE, també se n'oferiran continguts a Teledeporte, Canal 24 Horas, Radio 5 i RNE. Les transmissions estaran liderades per Ernest Riveras, que acompanyaran Marc Martín, Izaskun Ruiz, Fe López i el trio de comentaristes expilots Àlex Crivillé, Ángel Nieto i Dennis Noyes. L'equip d'esports de la cadena vol estendre també la competició a les xarxes socials.

De cada Gran Premi s'oferiran 19 hores d'emissió: des dels entrenaments i warm-ups , fins al campionat i les anàlisis posteriors al programa MotoGP Club, presentat per Riveras.

Les privades protesten

La fastuositat del llançament de la nova temporada de motos contrasta amb el mar de fons creat per part de les televisions privades, que han qüestionat el fet que TVE dediqui 20 milions d'euros, segons càlculs del sector, a la compra d'aquest esdeveniment esportiu. De fet, el president de l'ens, Alberto Oliart, volia vendre els drets a una privada, però el consell d'administració de RTVE el va deixar sol i li va tombar la proposta.

El director d'Esports de TVE, Ignacio Gómez-Acebo, ha defensat que les retransmissions del Mundial són "diners ben invertits". Va avançar també que intentarà recuperar-les per a anys posteriors, ja que Telecinco ostenta els drets per a l'any que ve.

Gómez-Acebo també es va pronunciar sobre la pretensió d'Uteca que TVE no concorri a les subhastes d'esdeveniments a què acudeixen les privades: "És una opinió respectable, però l'obligació de TVE és fer arribar als espanyols els millors esdeveniments esportius. El mercat és molt dur i competitiu, hi ha molts grups de televisió que volen aconseguir els drets que té o que ha tingut TVE. És una batalla complicada i nosaltres intentem administrar-la amb equitat i amb respecte pel mandat del Parlament".

stats