Mèdia 12/09/2012

TVE queda retratada amagant la manifestació

El criteri informatiu de la televisió pública espanyola desplaça la protesta independentista al dotzè lloc del 'Telediario 2'

Mònica Planas
2 min

BarcelonaEl 'Telediario 2' va trigar vint-i-un minuts a parlar de la manifestació independentista. Va ser el cinquè titular del sumari i la dotzena notícia de l'escaleta. Van obrir amb la visita del primer ministre finlandès a Mariano Rajoy. Portugal, Grècia i les eleccions a Holanda van passar al davant de la Diada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Mònica Planas repassa com els canals espanyols i catalans van abordar la informació de la Diada a Catalunya i de la manifestació independentista que va omplir el centre de Barcelona durant hores de la tarda i la nit.

Podeu llegir la informació completa a l'Ara Premium.

La misteriosa imatge de Josep Anglada... amb el Barça

Aquest tractament de la informació de la Diada a TVE va provocar polèmica a Twitter. Però encara hi va haver un altre detall curiós que va passar per alt a molta gent i que, en canvi, va ser detectat per un lector de l'ARA: l'estranya aparició de Josep Anglada després de diversos plans del Barça en l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova. Al final del 'Telediario', en el bloc d'informació esportiva, hi havia un brevíssim resum de la participació de les entitats esportives en l'acte.

La locutora esmentava la participació del Barça i de l'Espanyol però només es mostraven imatges de l'ofrena del club blaugrana i... un pla del líder de Plataforma per Catalunya. Josep Anglada havia acudit al monument amb membres del seu partit i havia aprofitat l'interval entre ofrenes d'altres grups per entrar a fer la seva, tot i la xiulada del públic. Tot això no s'explica en la informació de TVE. I tampoc se sap per què situen aquesta imatge amb les del Barça i, immediatament després, una imatge de la delegació de la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) al monument.

Trobareu aquestes imatges al minut 1:05:23 del vídeo de TVE enllaçat en aquesta pàgina.

stats