TVE, la televisió pública europea amb menys credibilitat

Un informe del Pew Research Center mostra la desconfiança dels espanyols pel mitjà públic

L'última investigació del Pew Research Center deixa en mal lloc TVE i la confiança que els espanyols tenen en els mitjans públics. L'estudi, que se centra en el paper de les televisions públiques a Europa, assenyala que TVE és a la cua pel que fa a credibilitat respecte a la resta de canals europeus. Només un 13% dels espanyols que han participat en la investigació escullen TVE per informar-se –la xifra més baixa de l'estudi–, mentre que un 38% dels enquestats espanyols es mostren proclius a desconfiar de la fiabilitat de TVE (la xifra és la més alta de la mostra).  

A l'altre extrem de la gràfica hi ha Suècia, on un 90% dels enquestats confien en la seva televisió pública, SVT. A banda de la televisió pública sueca, l'informe també destaca els resultats obtinguts per la BBC (Regne Unit), l'ARD (Alemanya), la NPO (Països Baixos), TV2 (Dinamarca), Rai News (Itàlia) i TF1 (França). 

Els espanyols que han participat en l'estudi assenyalen que la seva segona opció per informar-se és Antena 3 (9%), mentre que la tercera és La Sexta. Espanya, juntament amb Itàlia, és un dels pocs països on Facebook (5%) i Google (5%) apareixen com a fonts d'informació preferides. L'informe indica que, majoritàriament, els europeus confien més en els mitjans públics que en els privats, a excepció d'Itàlia i Espanya, on la divisió d'opinió respecte a aquest tema és més gran. A Espanya un 42% dels enquestats confien més en els mitjans públics, mentre que un 38% s'inclinen pels privats. 

Més continguts de