LES NOVETATS DE LA SETMANA
Mèdia 11/01/2011

TVE tindrà anuncis però no els cobrarà

Ja fa més d'un any que no té ni un sol anunci, però TVE no és aliena a la importància de la publicitat en les nostres vides. Aquest dijous a la nit estrena Los anuncios de tu vida , un programa centrat en els anuncis.

Auri Garcia Morera
2 min
Manuel Campo Vidal és el creador i presentador del programa Los anuncios de tu vida .

BarcelonaSegons el publicista Lluís Bassat, la publicitat és l'art de convèncer consumidors. Però el periodista Manuel Campo Vidal està convençut que, en realitat, els anuncis fan molt més que això, i ho vol demostrar amb el seu nou programa de televisió. Es diu Los anuncios de tu vida , i consisteix en un repàs a l'evolució de la societat a través dels anuncis dels últims 50 anys. L'estrena, aquest dijous a La 1, just després del capítol de Cuéntame .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Campo Vidal, periodista nascut a la Franja amb una llarga trajectòria a televisió, tenia la intuïció que les diferències entre els anuncis de diferents èpoques permetrien veure l'evolució de costums, estils, maneres de viure, tecnologia i moltes altres coses. Va començar a recollir anuncis, fins a reunir-ne més de 24.000, i va comprovar que no anava mal encaminat. De fet, segons diu, es veu d'una manera "molt més clara" de la que ell s'havia imaginat.

Exemples il·lustratius

"Hem trobat un anunci d'un cotxe que s'anuncia dient que arrenca a la primera, i avui ningú es compraria un cotxe que no ho fes -explica Campo Vidal-. També n'hi ha un en què surt un obrer en una bastida prenent una copa de conyac, cosa que avui ens esgarrifa però abans s'acceptava". Però l'aspecte en què es veu una evolució més clara és el tractament de la dona. Campo Vidal en recorda uns quants exemples, com el d'un anunci en què s'anima les dones a demanar als seus marits que els comprin un electrodomèstic, o un altre de roba interior en què les peces no les llueix una actriu, sinó que les porta un maniquí i l'actriu que hi apareix es limita a explicar-ne els avantatges.

L'estructura del programa

Los anuncios de tu vida se centrarà, cada setmana, en una temàtica específica. La música, la seguretat, la família, el sexe... Cadascun dels programes, a més d'ensenyar anuncis, tindrà diferents convidats que aportaran el seu punt de vista. Des d'actors com Paula Vázquez i creatius publicitaris com Joaquín Llorente que parlaran en primera persona, fins a experts del món de la comunicació que faran una anàlisi des d'un punt de vista extern, passant per personatges populars que donaran la seva opinió personal.

"Un actor explicava que, per fer un anunci de Filomatic, es va haver d'afaitar 25 vegades perquè allò no tirava -recorda Campo Vidal quan se li pregunta per les gravacions-. Ens ho hem passat molt bé fent el programa".

La gravació i muntatge de Los anuncios de tu vida , que ha anat a càrrec de la productora pròpia de Campo Vidal, es va acabar a l'octubre, però TVE n'ha anat endarrerint l'estrena. Dijous, finalment, arribarà la seva hora.

stats