FICCIÓ TELEVISIVA
Mèdia 07/02/2012

Telecinco prepara l'adaptació de la sèrie 'Entre fantasmas'

Telecinco torna a provar sort amb un remake. Tot i el fracàs de l'adaptació de Cheers, la cadena roda ara El don de Alba, basada en la nord-americana Entre fantasmas i protagonitzada per Patricia Montero.

Albert Castellví Roca
3 min
Telecinco prepara l'adaptació de la sèrie 'Entre fantasmas'

BARCELONA.El maig del 2010 la cadena nord-americana CBS va anunciar que cancel·lava la sèrie Ghost whisperer , coneguda a Espanya com a Entre fantasmas . Se n'havien emès cinc temporades, amb un èxit d'audiència considerable -als Estats Units havia arribat a superar els deu milions d'espectadors de mitjana en la primera i la quarta etapa-, tot i que el descens que havia experimentat durant els últims mesos la va condemnar.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Gairebé dos anys després, però, Telecinco vol fer ressuscitar la sèrie, i la setmana passada va iniciar el rodatge d' El don de Alba , una coproducció de la cadena amb Disney -que debuta com a productora d'un projecte d'un canal generalista espanyol- basada en el mateix plantejament. La protagonista -que es diu Melinda Gordon a l'original i Alba Rivas a la versió de Telecinco- és una noia de 23 anys que acaba d'obrir una botiga d'antiguitats amb una amiga seva. Des de petita sap que té la capacitat de veure i sentir la presència d'ànimes de persones mortes, però sempre ha aconseguit mantenir-se'n al marge, malgrat que se li apareixen sovint. Ara, però, la seva àvia -de qui ha heretat aquest estrany do- li fa saber que ha estat escollida per substituir-la, i que en endavant tindrà la missió d'ajudar aquests esperits, que van morir amb assumptes pendents per resoldre i que segueixen vagant pel món dels vius, a arribar fins a la llum i el repòs etern.

L'actriu Patricia Montero, que fins ara s'havia centrat en papers còmics -recentment ha protagonitzat la sèrie Buen agente i la pel·lícula Fuga de cerebros 2 - canviarà de registre per substituir Jennifer Love-Hewitt en el paper protagonista d' El don de Alba . Montero ha rebut el paper com "un regal", i assegura: "El món dels fenòmens sobrenaturals m'atrau molt, perquè és un dels grans misteris de la vida del qual gairebé no sabem res".

L'altre gran protagonista de la nova ficció serà Martín Rivas, que es posarà en el paper de Pablo Escudero, un metge que es mostra completament escèptic sobre l'existència de fantasmes i que actuarà com a contrapunt d'Alba. En canvi, la noia trobarà el suport de Gabriel (Antonio Hortelano), l'arxiver del poble, que mostra un gran interès pel món paranormal i que l'ajudarà a resoldre les seves missions, en les quals Alba trobarà l'oposició d'un personatge misteriós (Ramiro Blas) que lluitarà per endur-se els esperits cap a les tenebres i la foscor.

Mals precedents

Tot i que El don de Alba no s'ha començat a rodar fins ara, Telecinco donava voltes al projecte des de la primavera passada, quan també va començar a treballar en el remake d'una altra sèrie nord-americana, Cheers . Es va estrenar al setembre i els resultats que va obtenir van quedar lluny dels esperats: va debutar amb 2,8 milions d'espectadors a l'Estat, però en va anar perdent de manera progressiva fins que es va acomiadar prematurament amb 1,6 milions de seguidors.

A això cal afegir-hi que l'anterior intent d'adaptar a Espanya una sèrie d'èxit als Estats Units tampoc no va acabar gens bé: Las chicas de oro , que va estrenar La 1 la tardor del 2010 amb Concha Velasco com a protagonista, també va patir una caiguda d'audiència en picat que va provocar que la sèrie no renovés.

Malgrat els mals precedents, Telecinco espera que els resultats de la seva nova proposta vagin en la línia dels que ha obtingut fins ara Entre fantasmas a l'Estat. Cuatro, que la va emetre del 2006 al 2010, va treure'n un gran rendiment, amb quotes de pantalla que van arribar a superar el 10% i que en general van situar-se per sobre dels resultats mitjans de la cadena. Actualment la sèrie s'emet a Divinity, que n'obté un 1,1% de share , un resultat similar a la mitjana del canal.

stats