TELEVISIÓ
Mèdia 11/05/2012

Telecinco ja prepara el relleu de l'exitós 'Tú sí que vales'

Un nou concurs de talents prepara la seva arribada a Telecinco. A Todo el mundoes bueno, que s'estrenarà a l'estiu, el públic fa de jurat i els concursants que no convencen són expulsats del plató per la força.

Albert Castellví Roca
2 min
Telecinco ja prepara el relleu de l'exitós 'Tú sí que vales'

BARCELONA.Fa tres setmanes que Telecinco viu sense cap concurs de talents a la graella, però la situació no s'allargarà gaire més. La cadena ja ha començat a treballar en un nou format que s'emetrà durant l'estiu, i amb el qual confia repetir l'èxit de Tú sí que vales . El concurs que presentava Christian Gálvez va acomiadar-se del públic el 17 d'abril amb una mitjana de dos milions i mig d'espectadors i un 16,5% de quota de pantalla al conjunt d'Espanya, i havent encapçalat pràcticament cada dimarts el rànquing d'audiència estatal.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Malgrat aquestes bones xifres, el concurs reposarà ara durant uns mesos, i en les pròximes setmanes li agafarà el relleu un nou espai que ja està en fase de càsting i que es basa en el format Don't stop me now , estrenat fa tot just un parell de mesos a la cadena per satèl·lit britànica Sky 1. El tret més característic d'aquest programa és que, a diferència de Tú sí que vales i de la gran majoria de talent shows -des d' Operación Triunfo fins a l'actual El número uno i el futur La voz -, no té jurat: qui decideix si un participant mereix tirar endavant i, en última instància, endur-se el premi, és el públic assistent al plató, que, a més, està format també per persones que s'han presentat al càsting i esperen ser seleccionades per concursar.

Aguantar 100 segons

El nou programa, que segons algunes fonts podria titular-se Todo el mundo es bueno , repartirà, en cada edició, un premi de 15.000 euros, tal com asseguren les promocions que ja n'emet la cadena. Per aconseguir-lo, els concursants hauran de mantenir-se durant 100 segons sobre l'escenari, demostrant els seus dots musicals, artístics o com a il·lusionistes.

Mentre duri l'actuació, però, cada membre del públic tindrà un comandament que podrà activar en el moment que consideri que ja n'ha tingut prou. Si la meitat dels espectadors s'arriben a cansar de l'espectacle abans que es compleixin els 100 segons, el participant serà expulsat automàticament i sense previ avís del plató, ja sigui a través d'una trapa que s'obrirà sota els seus peus o d'unes corretges que l'arrossegaran fins a la part de darrere de les bambolines.

Entre tots els participants que hagin superat aquest primer tall, el mateix públic escollirà, al final de cada programa i a través dels mateixos comandaments, qui mereix el premi. Per endur-se'l, doncs, només serà necessària una sola actuació.

'El semáforo'

Todo el mundo es bueno -del qual encara no se sap el presentador- pot recordar El semáforo , un concurs que es va emetre a TVE a finals dels anys 90 i en què també era el públic qui valorava les actuacions. El mètode, però, era molt menys sofisticat, i consistia a aplaudir -per mostrar-s'hi a favor- o picar una cassola -com a senyal de rebuig.

Aquell format es basava en l'italià La corrida , que va néixer a la ràdio el 1968 i als 80 va saltar a la televisió. L'any passat el Canale 5 -propietat, com Telecinco, de Mediaset- encara l'emetia.

stats