ESTRENES TELEVISIVES
Mèdia 03/01/2012

Telecinco prepara una sèrie sobre 'El capitán Alatriste'

El capitán Alatriste de Pérez Reverte tindrà sèrie televisiva de la mà de Telecinco. Juan Diego Botto és el candidat preferent per substituir Viggo Mortensen a la petita pantalla en el paper protagonista.

Natalia Araguás
2 min

BARCELONADesprés del seu èxit a les llibreries i a la gran pantalla, la saga d'Arturo Pérez Reverte El capitán Alatriste tindrà també adaptació televisiva. Telecinco, que ja va produir la pel·lícula sobre les aventures del desenganyat soldat Diego Alatriste, treballa ara en una sèrie que està en fase de preproducció. L'escriptor ja va declarar a l'octubre que estudiava donar el vistiplau a una ficció per a televisió sobre la seva saga de novel·les. Amb tot, volia que l'actor principal estigués a l'altura de Viggo Mortensen, l'Alatriste del film d'Agustín Díaz Yanes. De moment, Juan Diego Botto parteix com a favorit per interpretar el paper protagonista, tot i que Telecinco no ha tancat la porta a altres possibles candidats.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sèrie està sent desenvolupada per la productora DLO Producciones, responsable del biopic sobre Mario Conde o la pel·lícula per a televisió El Ángel de Budapest . Aquesta cinta, protagonitzada per Francis Lorenzo i emesa a La 1, va ser el telefilm més exitós del 2011, amb un 18,7% de share i 3.432.000 espectadors.

Tot i que Telecinco sembla decidida a tirar endavant el projecte, la seva experiència recent amb Alatriste no ha estat del tot positiva. L'estrena televisiva de la pel·lícula va registrar uns resultats més que discrets d'audiència l'1 de gener del 2010: un 9,3% de quota de pantalla i 1.465.000 espectadors al prime time . Amb la sèrie sobre Alatriste, Pérez Reverte dóna una segona oportunitat a la petita pantalla després de La Reina del Sur , l'adaptació de la qual va ser rebuda amb rotundes crítiques per part de l'escriptor.

"Un disbarat impresentable"

Amb el seu to habitual, Pérez Reverte va qualificar la ficció d'Antena 3 sobre La Reina del Sur de "porqueria" a través del seu compte de Twitter. Va criticar que la sèrie espanyola resolgués en pocs capítols -un total de dotze- el que a l'adaptació americana havia exposat en 63: "La versió espanyola, un resum de copia i enganxa, ha estat un disbarat impresentable", va concloure.

Segons va criticar Arturo Pérez Reverte, "un culebró clàssic amb tots els tòpics del gènere, de 63 capítols, no pot presentar-se com una sèrie de prime time i suposada alta qualitat", com segons ell va fer Antena 3. Al seu parer, va ser "un frau als espectadors i a l'obra en ella mateixa". Si hagués sabut com seria la versió espanyola de La Reina del Sur "no hauria consentit que es visionés a Espanya", va arribar a assegurar l'escriptor. Amb tot, Reverte va tenir el detall d'esperar que Antena 3 finalitzés l'emissió de la sèrie a finals de maig per no perjudicar la seva acollida. Li va costar "complir la promesa", va assegurar. La ficció va registrar una mitjana d'un 12,2% de quota de pantalla i 2,5 milions d'espectadors.

stats