Mitjans públics
Mèdia 29/02/2012

Teledeporte i Clan podrien tancar per les retallades a RTVE

El grup de cadenes estatals podria perdre 10 punts de quota, segons l'informe que ha presentat el consell d'administració aquest dimecres al Congrés

Agències
2 min
El president de torn de RTVE, Josep Manuel Silva

MadridEl consell d'administració de RTVE adverteix que la reducció de 200 milions d'euros que l'ens ha d'afrontar aquest any pot tenir conseqüències molt greus per al futur de la televisió estatal. El president de torn del consell, Josep Manuel Silva –proposat per CiU–, ha presentat aquest dimecres a la Comissió Mixta de Control Parlamentari de RTVE un informe que contempla el tancament del canal infantil Clan i l'esportiu Teledeporte, i que assenyala una rebaixa de 10 punts en la quota de pantalla global de les cadenes del grup, que passaria del 21% que ronda actualment a entre l'11% i el 13%.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La cadena principal del grup, La 1, passaria de liderar les audiències a nivell estatal a ocupar el tercer o quart lloc, amb menys d'un 10% de 'share', a causa de la rebaixa de la qualitat de la graella, i a més els seus informatius perdrien l'hegemonia de què gaudeixen ininterrompudament des de fa anys. A La 2 la caiguda d'audiències rondaria el mig punt, però perillaria un format històric com 'Saber y ganar', que justament acaba de celebrar els 15 anys en antena. El canal de notícies 24 Horas perdria les tertúlies i tots els espais que trenquen la fórmula de la roda informativa de 30 minuts, i Teledeporte, en cas que finalment sobrevisqués, hauria de tirar endavant sense els drets de molts dels esports minoritaris que té actualment.

Silva ha destacat que el consell s'ha marcat com a línies vermelles per a l'ajust el manteniment de la plantilla i de l'estructura territorial, i ha recordat que durant el 2012 TVE té compromisos ineludibles com la transmissió dels Jocs Olímpics de Londres o la Lliga de Campions, que suposen un cost molt elevat que no es pot evitar. Per això, ha indicat que seria "més assumible" que la retallada es pogués fer en un un termini de dos anys.

stats