Mitjans públics
Mèdia 29/11/2012

Telemadrid aprova un ERO per acomiadar 925 persones d'una plantilla de 1.200

El pla de viabilitat assenyala que l'estructura actual és "insostenible". La direcció avança que caldrà externalitzar un "alt percentatge" de la producció

Efe
1 min
Imatge d'arxiu d'una protesta de treballadors de Telemadrid / EFE

MadridEl consell d'administració de l'ens públic Ràdio Televisió Madrid (RTVM) ha aprovat aquest dimecres a la nit, en sessió extraordinària, l'informe de viabilitat que contempla la presentació d'un ERO que afectarà 925 treballadors d'una plantilla de 1.200 persones. Així ho ha fet saber la corporació autonòmica en un comunicat en què insisteix que la seva actual estructura organitzativa és, a dia d'avui, "insostenible" i que, per tant, és necessari prendre mesures.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Segons la direcció, el pla de retallades proposat per la unió temporal d'empreses (UTE) Deloitte-Cuatrecasas comportarà la reducció de costos en totes les àrees i suposarà reduir la plantilla "a menys de 200 persones" i rebaixar de forma "considerable" els costos de programació. Això comportarà, a més, un "alt percentatge d'externalització dels serveis de producció de programes.

Telemadrid recorda que, tal com exigeix la nova llei general de la comunicació audiovisual, la televisió pública ha de ser viable a llarg termini i no pot generar dèficit. Per això, la direcció considera que el model actual és "obsolet" i funciona encara segons "criteris dels anys 80", per la qual cosa resulta "tremendament costós" per als madrilenys i "insostenible" en la situació econòmica actual.

A partir d'ara, doncs, s'obre un procés de negociació del pla amb els sindicats per aprovar una proposta definitiva que l'ens traslladarà després al govern de la Comunitat de Madrid. Izquierda Unida ja ha lamentat l'aprovació de l'informe de viabilitat per part de l'ens públic, ja que considera que "no és un ERO a partir del qual es pugui obrir un procés de negociació, sinó la liquidació" del canal autonòmic. Segons aquest partit, si es tiren endavant les mesures previstes, Telemadrid, es convertirà, "si no tanca definitivament", "en un canal de propaganda del govern" de la Comunitat.

stats