Mèdia 05/04/2011

Telemadrid posa el segell d'ETA sobre imatges de Zapatero i Rubalcaba

Els comitès d'empresa de la cadena autonòmica denuncien la "manipulació informativa" i demanen la destitució "immediata" del director d'informatius

Redacció
1 min
Fotogrames del 'Telenoticias 3' amb el segell d'ETA sobre Zapatero i Rubalcaba

BarcelonaTelemadrid "ha tornat a sobrepassar tots els límits coneguts de manipulació informativa", segons van denunciar ahir els comitès d'empresa de la ràdio i televisió autonòmica de Madrid (RTVM). La sobreimpressió de les imatges del president del govern espanyol, José Luís Rodríguez Zapatero, i del vicepresident, Alfredo Pérez Rubalcaba, amb el segell d'ETA sobre les seves cares al Telenoticias 3 del 30 de març és, segons els comitès, "una maniobra per identificar els dos principals dirigents polítics espanyols amb l'organització terrorista". Afegeixen, a més, que "és un menyspreu als valors del periodisme, l'ètica i la deontologia professional i l'atemptat més gran contra els principis de la pluralitat, veracitat i objectivitat". Per aquest motiu, els comitès demanen la destitució "immediata" del director d'informatius de la cadena, Agustín de Grado.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

D'altra banda, la plataforma Salvemos Telemadrid ha titllat l'operació de "manipulació grollera que ara ni tan sols és subliminal, sinó evident", en referència a l'anterior polèmica pel tractament que la cadena autonòmica va fer de la manifestació de l'11-M l'any 2005, quan va incrustar el logotip de la banda terrorista en un moment de l'acte.

stats