30/04/2011

Televisió pública a la privada

2 min

Dimarts. Cadena espanyola. Comença l'informatiu. Primer titular: 25 anys de Txernòbil. Segon titular: "El consell d'informatius de TVE acaba de mostrar el seu rebuig a les crítiques de María Dolores de Cospedal. La secretària del PP ha tingut avui la barra de desqualificar la televisió pública espanyola perquè segons ella no és objectiva ni imparcial. Ho ha fet a Los desayunos de TVE i la periodista Ana Pastor li ha respost que en l'actual televisió pública no hi ha cap direcció política. Resulta lamentable que la número 2 del PP ataqui una televisió i just quan tenim la televisió pública més independent de la democràcia. Potser el PP oblida l'època d'Aznar, en què va ser condemnat per manipulació. Aquella va ser la primera sentència condemnatòria d'un mitjà públic, per cert". La cirereta ve mentre ens passen la imatge del famós Urdaci del Cecé Oó : "I això per no recordar la política de televisions públiques en mans del PP". Patapam!!!

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

En total 1 minut i 16 segons de titular més els 2 minuts i 4 segons de la peça de l'informatiu, en què van afegir: 1. "Fins i tot el director d' El Mundo ha criticat Cospedal a Twitter", i 2. "En l'actual televisió pública no s'ometen temes com fa Canal 9 amb el cas Gürtel, ni es col·loquen segells d'ETA sobre el rostre del president del govern com a Telemadrid".

Esclar, ara vostè diu: "Sí que van forts els de TVE, oi?" Bé, és que ni el titular ni la notícia van ser emesos per TVE sinó per... La Sexta!!! TVE va ventilar el tema en 61 segons amb un vídeo de les declaracions de Cospedal i amb Pepa Bueno dient que "el consell d'informatius de TVE rebutja en una nota aquestes declaracions i considera inacceptable que s'ataquin professionals de la casa en vigílies electorals".

I ara, si vol entendre què ha passat aquí, recordi que hi ha empreses públiques que contracten programes a empreses accionistes de cadenes privades. Ah, i no oblidi que s'acosten eleccions.

stats