Publicitat
Publicitat

FORMATS PER A LA PARTICIPACIÓ

Zapatero se sotmet a una entrevista ciutadana a través del portal de vídeo

De 'Tengo una pregunta' a Youtube

A partir d'avui al migdia es pot veure al canal Youtube World View una entrevista ciutadana al president del govern espanyol. El portal de vídeo ha rebut més de 4.400 preguntes per a Zapatero.

Fa quatre anys, TVE va donar la possibilitat de preguntar el que volguessin a Zapatero a cent ciutadans seleccionats per tal que fossin una mostra representativa de la societat. El programa Tengo una pregunta para usted va significar tota una innovació, va ser vist per prop de sis milions de persones i va passar a la història per la pregunta sobre el preu d'un cafè que va fer quedar malament Zapatero.

Ara, el president espanyol s'ha sotmès a una entrevista ciutadana diferent, organitzada per Youtube, en què tothom podia enviar-li una pregunta a través d'aquest portal. Se n'han rebut més de 4.400, algunes en vídeo i d'altres en text, que han arribat des de 63 països. La majoria, prop de la meitat, sobre temes econòmics, seguides de preguntes de política interior espanyola, temes socials i ensenyament. A banda, hi ha hagut 23.000 vots d'usuaris a preguntes d'altres usuaris.

L'entrevista es pot veure, a partir d'avui a les 12 del migdia, al canal Youtube World View, que cada mes ofereix una entrevista amb un líder internacional a partir de preguntes enviades pels usuaris. El projecte es va posar en marxa al gener amb una entrevista al president d'EUA, Barack Obama, i va seguir amb el primer ministre britànic, David Cameron, i amb l'israelià Benjamin Netanyahu. Obama i Netanyahu van respondre en directe, mentre que les altres han estat gravades.

A més de les entrevistes als líders internacionals, Youtube World View també fa "tres grans peguntes" a personatges com Bono, d'U2, Tony Blair i Arianna Huffington, amb les quals vol que els entrevistats vagin "més enllà dels problemes del dia a dia" i es pronunciïn sobre "temes d'escala global".

Amb projectes com Youtube World View, el portal de vídeos de Google s'està posicionant, cada cop més, com un emissor de continguts. Fa unes setmanes, el Wall Street Journal publicava que prepara el llançament d'una vintena de canals de producció pròpia. L'últim rumor, difós ahir, és que ja ha signat acords amb Warner, Universal i Sony per llançar un videoclub online amb les seves pel·lícules.

Postveritat

Més continguts de

Postveritat
PUBLICITAT
PUBLICITAT