Teorema del tuitaire mediàtic

Darrerament han desembarcat a Twitter els tuitaires mediàtics. Les mateixes persones que sentim pontificar en les tertúlies o veiem donar puntades de peu a una pilota, ara també ens il·lustren amb tuits tan transcendents com "Aquest matí fa sol" o "He esmorzat una magdalena boníssima". Perles de saviesa en 140 espais que aquest diari recull a la pàgina 6.

Els tuitaires mediàtics tendeixen a confondre Twitter amb Facebook i ens castiguen mantenint en públic converses privades que deuen ser com les que tenen als saraus promocionals i/o polítics on coincideixen.

Un tuitaire mediàtic es distingeix pel creixement meteòric del seu comptador de seguidors, que passa en poques hores a milers de fans. Jo em permeto formular un teorema sobre aquests tuitaires: els coneixereu perquè el nombre de seguidors és inversament proporcional a la quantitat d'enllaços que inclouen als tuits. Només els guionistes professionals aconsegueixen dir coses interessants en tan poc espai sense fer referència a material extern. Un tuit sense enllaç acostuma a aportar valor nul. Jo evito seguir els mediàtics. Sisplau, no me'ls reenvieu.

Més continguts de