NOVA PRODUCCIÓ TELEVISIVA
Mèdia 28/04/2011

'Terra baixa' serà un telefilm

"He mort el llop" és, sens dubte, la frase més coneguda de l'obra teatral Terra baixa , d'Àngel Guimerà. Per als que no l'hagin vist mai al teatre, TV3 en prepara una versió televisiva, que s'acaba de rodar avui.

Albert Castellví Roca
2 min
Marina Gatell (Marta), Ernest Villegas (Manelic) i Francesc Orella (Sebastià) protagonitzen l'adaptació de Terra baixa que preparen TV3 i Fausto Producciones.

Barcelona.En Manelic és a punt de fer el salt dels escenaris a la pantalla. Després d'haver estat interpretat per desenes d'actors, professionals i aficionats, en teatres d'arreu de Catalunya, ara el protagonista de Terra baixa es convertirà en el personatge central de la TV movie que TV3 prepara, en coproducció amb Fausto Producciones, sobre l'obra més coneguda d'Àngel Guimerà. En aquest cas, qui li donarà vida és Ernest Villegas, que estarà acompanyat per Marina Gatell (en el paper de Marta, la dona d'en Manelic), Francesc Orella (el malvat Sebastià), Joan Pera, Roger Casamajor, Mercè Arànega i Marina Comas, la jove actriu guanyadora del Goya i el Gaudí pel seu paper a Pa negre .

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El guió del telefilm, obra d'Isidro Ortiz, que també n'ha estat el director, ha volgut respectar l'essència del text de Guimerà, tot i que n'ha actualitzat el llenguatge. Arantxa Zunzunegui, productora executiva de Fausto Producciones, assegura que la voluntat de l'adaptació és "apropar l'obra a estudiants o a persones interessades en la cultura catalana a través d'un mitjà més massiu, com és el cinema". Per això, no hauria tingut sentit mantenir els diàlegs originals de Guimerà, i s'ha optat per "una de les cinc versions" actualitzades del text, en concret la de Pere Martí.

L'altre canvi important respecte a l'obra original és el trasllat de diverses escenes a l'exterior, per donar a la producció un aire més cinematogràfic. "El cinema ofereix molts més recursos que el teatre, i els hem volgut aprofitar", destaca Zunzunegui. La major part de les seqüències s'han filmat, al llarg de les últimes tres setmanes, al mas Verdaguer de Castellcir (Vallès Oriental), que s'ha convertit en la terra baixa . La terra alta , en canvi, s'ha situat al massís del Pedraforca, on avui mateix s'acabarà el rodatge.

De moment no s'ha fixat cap dia per a l'estrena d'aquesta nova Terra baixa , tot i que la productora està convençuda que TV3 buscarà "una bona data". "És un dels projectes pels quals han apostat més aquest any, i li donaran notorietat", assegura Zunzunegui.

stats