Terrance Dicks, escriptor de 'Doctor Who', mor als 84 anys

Va editar més de 150 episodis de la sèrie de ciència-ficció de la BBC i va escriure diverses novel·les infantils, com la trilogia 'The Mounties' i la saga 'The Baker Street irregulars'

Afectuosament conegut com el "tiet Terrance", Terrance Dicks, un dels escriptors originals de 'Doctor Who', va morir el 29 d'agost als 84 anys a causa d'una curta malaltia no especificada, segons ha comunicat avui la mateixa sèrie televisiva al seu perfil de Twitter.

El 1968 Dicks va entrar a treballar a la BBC com a assistent en l'edició de guions de la reconeguda sèrie de ciència-ficció 'Doctor Who' i tan sols un any després el van promoure i es va convertir en l'editor principal del programa. Amb aquest càrrec, l'escriptor britànic va editar més de 150 episodis de la ficció, entre els quals destaquen els deu capítols que componen 'The War Games', l'últim serial de la sisena temporada i l'última vegada que l'actor Patrick Troughton va posar-se en la pell del doctor protagonista de la sèrie. 

Tot i deixar de ser l'editor de la sèrie, Dicks no es va desvincular completament del projecte. El 1972 es va embarcar en una carrera paral·lela com a autor de més de 60 novel·les basades en 'Doctor Who' per a Target Books. Després d'aquesta experiència, Dicks va escriure nombrosos llibres infantils entre el 1970 i el 1980, com 'The pyramid incident', la trilogia 'The Mounties', sobre la policia nacional del Canadà, i 'The Baker Street irregulars', inspirada en els personatges de Sherlock Holmes. 

Diversos autors han homenatjat Dicks a les xarxes socials, on l'han descrit com "un dels millors guionistes de 'Doctor Who', i no només pel programa de televisió, sinó també per les seves múltiples versions literàries". "I molt més. Una gran part de les nostres infàncies", com ha comentat el periodista de la BBC  Lizo Mzimba.

  • Etiquetes