Mitjans Públics
Mèdia 25/11/2011

Terribas, sobre la retallada de TV3: "Aquest model de servei públic no és el meu"

La directora de la televisió pública creu que la retallada proposada pel Govern amenaça "el fràgil lideratge" de la cadena

Ara
1 min

BarcelonaMònica Terribas s'ha distanciat frontalment de la proposta del Govern de retallar 40 milions del pressupost de la CCMA i suprimir dos canals de TV3. "Aquest model de servei públic no és el meu", ha declarat durant la seva intervenció a la comissió de control parlamentària. Terribas ha recordat que "el lideratge de TV3 és molt fràgil per la situació de la competència" i ha instat el Govern a no considerar els mitjans públics com "un departament de l'administració més", d'acord amb la seva importància respecte a la cultura catalana.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Terribas ha recordat que, a banda de l'audiència que aconsegueix TV3, la televisió pública dóna cobertura a moltes activitats que no troben finestres en altres ofertes nacionals o estatals. A més, ha assenyalat la importància de TV3 com a dinamitzadora de la indústria audiovisual al país.

El president de la Corporació, Enric Marín, ha abonat aquesta tesi: "Que el model actual de servei públic està qüestionat amb aquesta retallada no és una sospita, és una evidència". Per Marín, els dos propers anys seran de profunda crisi, la qual cosa farà "que alguns pugin i altres baixin. Serà un temps també per a oportunitats". Però el president de la CCMA s'ha mostrat pessimista perquè a banda dels 80 milions que han perdut TV3 i Catalunya Ràdio d'aportació del Govern en els darrers dos anys, cal sumar-hi un descens de la publicitat important: el 2007 es recaptaven 140 milions, mentre que enguany s'espera tancar amb 85 milions, és a dir, 55 milions menys.

stats