Mèdia 29/08/2013

Terribas incorporarà l'humor de Minoria Absoluta a l'última franja d''El matí de Catalunya Ràdio'

David Clupés serà el nou responsable de l'esportiu de cap de setmana 'Tot gira'

Acn
3 min
En femení: Cóppulo, Sisquella i Terribas (d'esquerra a dreta) presentaran els tres principals programes de la casa

BarcelonaLa nova etapa d''El matí de Catalunya Ràdio', amb Mònica Terribas al capdavant, comptarà amb la col·laboració dels 'minoristes' (Minoria Absoluta), que portaran l'humor a la darrera hora del programa. El programa s'amplia en una hora més d'emissió (de les sis del matí a una del migdia) i hi haurà una connexió diària amb una unitat mòbil "per posar veu als reptes que afronta la gent". Entre la continuïtat i la renovació. Aquest és l'esperit que guia, segons el director de l'emissora, Fèlix Riera, la nova temporada. Continuïtat, amb el "seguiment del plantejament que ha donat tants èxits a l'emissora", i renovació, amb la "introducció de canvis" en el si de programes, portin o no molts anys en antena.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La principal novetat de la temporada és la incorporació de Mònica Terribas com a directora i presentadora d''El matí de Catalunya Ràdio'. La periodista ha desvelat aquest dijous algunes claus del 'seu' magazín informatiu matinal. Terribas aspira a copsar a través de "fets, dades contrastades, rigor i honradesa" l'actualitat del país i del món, i també donarà més veu a l'oient i al ciutadà. En aquest sentit, ha avançat que el programa comptarà amb una unitat mòbil que diàriament "sortirà al carrer" per posar veu "als reptes que afronta la gent".

Els col·laboradors habituals de Terribas seran Xavier Sala Martín, Alfons Cornella, Àlex Gutiérrez, Mònica Planas, Ramon Solsona, Màrius Serra, Francesc Mauri o Albert Cuesta, entre altres. Però l'exconsellera delegada del diari 'Ara' tindrà uns altres acompanyants. Es tracta dels 'minoristes', una secció al tram final del programa dissenyada amb la productora Minoria Absoluta que portarà l'humor i els personatges ben coneguts del televisiu 'Polònia' a la ràdio.

Sexualitat amb Maria de la Pau Janer

Fèlix Riera ha subratllat que la "segona gran novetat" de la temporada és el nou programa de sexualitat, 'Les mil i una nits de Maria de la Pau Janer', que s'emetrà de dilluns a divendres de deu a onze de la nit. Pel director de l'emissora, aquest és un tipus de programa que Catalunya Ràdio "havia d'assolir més tard o més d'hora". Maria de la Pau Janer oferirà un espai de divulgació sobre sexualitat, relacions de parella, històries personals i situacions quotidianes amb l'ajuda de diversos especialistes en la matèria.

La inclusió d'aquest nou programa a la graella comportarà, de retruc, que l'històric 'El Cafè de la República', de Joan Barril, perdi una hora d'emissió i s'emeti de nou a deu de la nit, immediatament abans de Maria de la Pau Janer.

D'altra banda, la tercera novetat destacada és el canvi de conductor del magazín esportiu de cap de setmana 'Tot gira'. Marc Negre serà rellevat per David Clupés. El programa manté la seva franja habitual a la graella, dissabte de sis de la tarda fins a la mitjanit, i diumenge fins a les onze de la nit. En esports, Pere Escobar segueix al capdavant del programa nocturn diari 'El club de la mitjanit'.

Pel que fa a la resta de programes habituals de la graella, tots continuen sense canvis significatius, més enllà de la "renovació" que puguin presentar. 'Els optimistes', amb Manu Guix i Àngel Llàcer; 'La tribu de Catalunya Ràdio', amb Tatiana Sisquella; 'El suplement', amb Sílvia Cóppulo; 'L'oracle'; amb Xavier Graset; 'La nit dels ignorants', amb Xavier Solà; 'Delicatessen', amb Albert Puig; 'La finestra indiscreta', amb Àlex Gorina; 'L'ofici de viure', amb Gaspar Hernàndez; 'Solidaris', amb Rita Marzoa; 'Mans', amb Quim Rutllant i Ester Plana; 'Paraules de vida', amb Emili Pacheco; 'En guàrdia' (especial Tricentenari), amb Enric Calpena; 'Generació digital', amb Albert Murillo; 'Els viatgers de la gran anaconda', amb Toni Arbonès, i 'Geografia humana', amb Maite Sadurní.

stats