SÈRIES PER SORPRESA
Mèdia 03/08/2019

Com hauria sigut ‘The Big Bang theory’ si...?

Més personatges femenins i l’absència de protagonistes com el Raj, el Howard i la Penny caracteritzen el pilot original de la ‘sitcom’ de la CBS, que va rebre reaccions negatives i quasi va provocar que es cancel·lés la sèrie

Britt E. Ruitenberg
3 min
Com hauria sigut ‘The Big Bang Theory’ si...?

BarcelonaCom hauria sigut The Big Bang theory si la CBS hagués acceptat el pilot original? És una pregunta que s’han plantejat alguns dels seguidors de la sèrie al descobrir que la famosa sitcom tenia un pilot diferent del que es va emetre. La presència d’altres personatges, majoritàriament femenins i interpretats per altres actrius, i l’absència d’alguns protagonistes fa pensar si la comèdia de Chuck Lorre i Bill Prady hauria sigut la mateixa i si hauria acabat de la manera com ho va fer el maig del 2019, moment en què se’n va emetre l’últim episodi.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Un dels trets més característics de la sitcom és la peculiaritat dels seus personatges. Les personalitats del Sheldon, el Leonard, el Raj i el Howard en configuren la base: un grup d’amics amb unes rareses particulars però entranyables. Aquest aspecte s’ha conservat en el primer pilot. Ja des del principi es pot percebre aquest retrat geek dels personatges i la dificultat que tenen a l’hora d’interactuar amb altres persones. A més, també s’obre amb la mateixa escena en la qual el Sheldon (Jim Parsons) i el Leonard (Johnny Galecki) es troben en un banc d’esperma. Però sota l’aparent similitud, la primera versió amaga certes diferències destacables.

En el pilot original, que es va rodar entre el 2006 i el 2007, el Sheldon es mostra més sociable amb les persones i, fins i tot, li agrada ballar -una interacció social que contrasta amb les pors del personatge reservat de la sèrie-. D’altra banda, l’episodi fa nombroses referències al fet que el protagonista té una vida sexual activa i que es masturba amb freqüència. Tots aquests canvis haurien esborrat del guió moments puntuals de la sèrie com quan el Sheldon, per primera vegada, té relacions sexuals amb l’Amy a la temporada 9.

El canvi en la personalitat, però, no és l’única diferència. A les imatges del primer pilot també es pot observar que els dos protagonistes porten una vestimenta més clàssica. En comptes d’una samarreta amb l’emblema de The Flash - un dels superherois preferits del protagonista-, el Sheldon vesteix roba més austera, que li fa perdre part de la seva essència.

Més enllà dels canvis de guió, també hi ha un canvi important de càsting. En el pilot original no hi ha rastre de la Penny ni del Howard i el Rajesh, els quals sí que apareixen a la versió final. La primera versió inclou dues cares que el públic mai va arribar a conèixer.

Per un costat, la Gilda, una companya de feina interpretada per l’actriu Iris Bahr, havia d’acompanyar els dos protagonistes. Aquest personatge tindria un interès romàntic per als dos, especialment el Leonard, i assegurava haver tingut relacions sexuals amb el Sheldon durant una convenció de Star Trek. Si bé va acabar desapareixent, la seva personalitat és un esborrany inicial de Leslie Winkle, la física experimental que acaba sortint a la sèrie.

Conjuntament amb la Gilda, l’episodi original també comptava amb la presència de la Katie, una dependenta de la secció de cosmètics. Amanda Walsh era l’encarregada de donar vida a la Katie, que tenia un caràcter dur, sexi i sarcàstic, però al final va ser substituïda per Penny, la veïna dolça i afectuosa que ha acabat enamorant els espectadors.

Després de rodar el pilot, la cadena va fer una enquesta a l’audiència, que va valorar positivament els dos personatges masculins, de manera que van decidir afegir-ne dos més: el Howard i el Rajesh. En canvi, la Katie no va tenir tanta sort i va ser eliminada del guió perquè era “massa antipàtica amb el Leonard”.

The Big Bang theory podria haver sigut més femení i més obert sexualment, uns canvis que haurien dotat la sèrie d’un aire ben diferent.

stats