Mèdia 15/04/2013

El 'New York Times' s'imposa als premis Pulitzer

Ha rebut quatre dels guardons que atorga la Universitat de Colúmbia, als EUA. També han premiat un fotoperiodista espanyol

Efe
2 min
El diari 'The New york Times' celebra al seu web el triomf en els premis Pulitzer / THE NEW YORK TIMES

Nova YorkEl diari 'The New York Times' es va imposar avui a la 97a edició dels premis Pulitzer, en rebre quatre dels guardons de periodisme que atorga la Universitat de Columbia de Nova York. El diari novaiorquès es va alçar, entre d'altres, amb el premi a millor reportatge d'investigació per la seva sèrie d'articles sobre les denúncies de corrupció de Walmart a Mèxic, segons han anunciat avui els organitzadors.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

'The New York Times' també s'ha imposat en la categoria de millor reportatge explicatiu, per la seva investigació sobre les pràctiques d'Apple –i altres empreses del sector– que il·lustren el costat més fosc de la canviant economia global per als treballadors i consumidors. El premi a la millor cobertura internacional va ser per al periodista d'aquest diari David Barboza, per la seva exposició de la corrupció "al més alt nivell" en el govern xinès que va afectar els familiars del primer ministre.

'The New York Times' també es va emportar el premi a millor crònica pel treball de John Branch sobre la mort de diversos esquiadors durant una allau i els motius científics que expliquen aquest tipus de desastres naturals. Els organitzadors dels premis Pulitzer han anunciat també que el diari 'Star Tribune', de Minneapolis, ha obtingut aquest any dos reconeixements, un a millor cobertura local i un altre a millor vinyeta.

El premi a millor informació de servei públic ha estat per al diari 'Sun Sentinel', el guardó a millor notícia d'última hora per a 'The Denver Post', i el premi a millor cobertura nacional per a tres periodistes del portal 'InsideClimate News'.

A més, la Universitat de Columbia ha anunciat que el premi millor cobertura gràfica informativa és aquest any per a un equip de cinc fotoperiodistes de l'agència Associated Press per la seva documentació de la guerra a Síria. Entre els guardonats en aquesta categoria es troben el fotògraf saragossà Manu Brabo, el mexicà Narciso Contreras i l'argentí Rodrigo Abd, a més dels seus companys Khalil Hamra i Mohamed Muheisen. Brabo va ser capturat pel govern sirià mentre treballava cobrint el conflicte.

Finalment, el fotògraf independent Javier Manzano, nascut a Mèxic i de nacionalitat nord-americana, ha rebut el premi de la millor fotografia, per una imatge distribuïda per l'agència AFP sobre el conflicte sirià.

stats