'The big bang theory' es cola als premis Nobel

La Reial Acadèmia Sueca de les Ciències assegura que la sèrie ha ajudat a acostar la ciència a la gent

Durant l'anunci del premi Nobel de física, que va tenir lloc ahir a Estocolm, la Reial Acadèmia Sueca de les Ciències va tenir un record per la sèrie The big bang theory, que s'ha acomiadat aquest any. Ulf Danielsson , membre de la institució, va començar l'anunci dels premiats d'enguany citant un vers de la cançó d'inici de la comèdia, protagonitzada per Jim Parsons i John Galecki: " Our whole universe was in a hot, dense state, then nearly 14 billion years ago expansion started" (Tot el nostre Univers estava en un estat dens i calent, fa 14.000 milions d'anys l'expansió va començar"). 

On són les sèries felices?

The big bang thoery, que se centrava en la vida d'un grup de científics, es va acomiadar dels espectadors al maig i, de fet, els premis Nobel tenen un paper destacat en l'últim episodi. En l'últim capítol, el matrimoni format per Sheldon Cooper (Parsons) i Amy Farrah Fawler (Mayim Bialik) esperen amb ànsia saber si els han concedit el guardó.  

Goran Hansson, secretària general de la Reial Acadèmia Sueca, va assegurar ahir que la sèrie ha sigut "un èxit fantàstic" que ha permès acostar "el món de la ciència a ordinadors i sales d'estar de tot el món". És per aquest motiu que l'Acadèmia va voler fer el seu particular homenatge a la sèrie fent referència al seu tema principal, segons va explicar Hansson. "Espero que el Sheldon i l'Amy no estiguin decebuts avui", va afegir.