COMUNICACIÓ
Mèdia 26/07/2011

"El 'Titanic' autonòmic", a 'El Mundo'

El diari madrileny filtra una gravació secreta de “l'ambient de naufragi” viscut al Consell de Política Fiscal. Els detalls de la declaració davant el jutge i la fotografia de l'arribada als jutjats de l'autor de la matança de Noruega són presents a totes les portades d'aquest dimarts

Redacció
2 min
'El Mundo'

BarcelonaEl Mundo presenta una gravació secreta de l'ambient que es va viure a l'últim Consell de Política Fiscal i Financera, un ambient que defineix com “de naufragi”. De fet, el principal titular del diari madrileny diu “El 'Titanic' autonòmic” i cita frases de diversos consellers d'Economia. Anders Breivik, l'autor de la massacre a Noruega, protagonitza la principal fotografia de la portada, una imatge que es repeteix a totes les portades.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Entre la premsa catalana, La Vanguardia parla de la trobada de Mas i Trias per “revisar els pactes” entre el Govern i l'Ajuntament de Barcelona i alerta que “Itàlia i Espanya tornen a ser víctimes d'atacs dels mercats”. El Periódico, per la seva banda, parla dels “crèdits sense control” de la caixa d'estalvis CAM al govern valencià de Camps i l'augment de sou dels directius de l'entitat bancària quan la caixa ja estava “amenaçada de nacionalització”. L'Avui diu que Breivik “no se sent culpable” mentre El Punt també parla de la reunió de Mas amb Trias i avança que “el Govern alentirà les inversions en equipaments a Barcelona”. L'ARA dóna detalls del cas del “monstre d'Utoya” i explica que “el PSC ajorna la candidatura de Chacón”.

Pel que fa a la resta de la premsa madrilenya, El País obre la portada parlant de les retallades del Govern. “Catalunya tanca a l'agost desenes de centres de salut per les retallades”, diu el diari del grup Prisa, que també parla de “l'assetjament” dels mercats a Itàlia i Espanya. La Razón diu que “el govern (espanyol) maniobra perquè el cas Faisán surti de l'Audiència” i dóna veu a l'assassí d'Oslo: “No sóc culpable; he fet un favor a Europa”, cita. Público porta fins a la primera plana les paraules del Nobel d'economia Stiglitz als indignats: “Això no funciona, s'ha de canviar”. Abc, per la seva banda, presenta una gran fotografia de la celebració del dia de Sant Jaume i titula “humanitat per sortir de la crisi”, citant les paraules de l'arquebisbe de Santiago.

Els diaris esportius catalans presenten el xilè Alexis Sánchez, ja vestit de blaugrana. “Guardiola em va convèncer”, és el resum que fa Sport de la roda de premsa de presentació del davanter. Mundo Deportivo destaca que el nou davanter blaugrana va ser "aclamat" en la seva presentació. Marca, per la seva banda, parla de les gestions de Ronaldo per accelerar el fitxatge de Neymar pel Madrid, mentre As avança que el brasiler podria retardar la seva arribada fins al gener.

stats