TELEVISIÓ
Mèdia 22/11/2011

El 'Titanic' emergeix cent anys després a Antena 3 amb dues sèries

Antena 3 estrenarà dues sèries sobre el Titanic el 2012, coincidint amb el centenari de l'enfonsament del vaixell. Una se centrarà en la seva construcció i l'altra, amb guió de Julian Fellowes, en el naufragi.

Natalia Araguás
2 min
Titanic: sangre y aceroés una superproducció amb un pressupost de 28 milions de dòlars i va començar a rodar-se a Irlanda a l'estiu.

BARCELONA.El 14 d'abril del 1912 va tenir lloc el naufragi més mediàtic de la història, el del Titanic. L'any que ve es commemora el centenari de la catàstrofe i Antena 3 no ha desaprofitat l'ocasió. La cadena de Planeta estrenarà el 2012 dues produccions protagonitzades pel Titanic. Una que passa abans que el transatlàntic salpés del port anglès de Southampton amb la intenció d'arribar a Nova York en sis dies. L'altra, sobre el que va succeir després.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La sèrie Titanic: sangre y acero se centra en la construcció del Titanic del 1907 al 1912 a Belfast, on hi havia en aquella l'època les drassanes més grans del món. Amb un total de dotze capítols, d'una hora cadascun, és una superproducció de De Angelis Group en la qual participa Antena 3, juntament amb altres empreses audiovisuals europees. Amb un pressupost de 28 milions de dòlars, la ficció va començar a rodar-se a l'estiu a Irlanda i té com a director Ciaran Donnelly, responsable de Los Tudor i Camelot.

Titanic: sangre y acero està protagonitzada per Kevin Zegers (Gossip Girl), en el paper d'un jove enginyer naval canadenc. Al repartiment destaquen Chris Noth (The Good Wife, Sexe a Nova York), Derek Jacobi (El discurs del rei) i Neve Campbell. També hi participa l'actor Gonzalo Ramos (Física o química), que interpreta un jove periodista que cobreix l'esdeveniment. A part de la construcció del Titanic en si mateixa, la sèrie té com a teló de fons el convuls Belfast d'aquell temps: les condicions dickensianes de treball a la ciutat més gran i industrialitzada d'Irlanda, la lluita entre catòlics i protestants i el component econòmic del conflicte hi queden reflectits.

Periple i naufragi

Antena 3 també emetrà el 2012 una minisèrie de la cadena britànica ITV que prepara Julian Fellowes, creador de Downton Abbey i guanyador d'un Òscar per Gosford Park. La ficció se centra en el viatge del Titanic i el seu tràgic final. Com la pel·lícula de James Cameron -la segona més taquillera de la història, amb més de 1.800 milions de dòlars, després d'Avatar,del mateix director- aquesta minisèrie posa l'èmfasi en la interrelació entre els passatgers durant el periple. Romanços, intrigues i jocs de contrast entre els viatgers més benestants i els de les classes populars formaran part de la trama.

Antena 3 torna a confiar en el segell de Fellowes davant els bons resultats d'audiència de Downton Abbey. La primera temporada de la sèrie va acomiadar-se a la cadena privada l'abril passat amb una mitjana de tres milions d'espectadors i un 14,8% de share. Antena 3 retransmetrà aviat els nous capítols, segons anuncia al seu web.

stats