CINQUENA TEMPORADA DEL PROGRAMA
Mèdia 12/11/2011

Tornen les aventures al límit de Jesús Calleja a Cuatro

Desafío extremo presenta demà la seva cinquena temporada a Cuatro. El programa promet aventures arriscades i molt diferents entre elles. Escalar a l'Himalaia o nedar entre taurons són alguns dels reptes.

Albert Castellví
2 min

Barcelona.L'any 2006, Jesús Calleja va decidir que ja en tenia prou de buscar-se la vida per trobar patrocinadors cada vegada que volia embrancar-se en una nova expedició. L'aventurer va provar sort oferint a diverses cadenes de televisió la possibilitat d'enregistrar els seus ascensos als cims més alts del món, les travessies dels deserts de sorra i de gel o qualsevol altre tipus d'aventura a les zones més inhòspites del planeta. El seu propòsit: viure l'experiència i convertir-la de passada en un programa. Cuatro li va comprar la idea i demà a la nit (a les 21.30) n'estrenarà ja la cinquena temporada.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Desafío extremo ha portat Jesús Calleja a pujar als cims més alts de cada continent, a participar en ral·lis pel desert, a creuar enormes extensions de gel fins arribar al pol nord, a submergir-se en zones inexplorades dels oceans i a apropar-se als cràters de volcans actius. Malgrat això, l'aventurer no en té prou i promet per a aquesta nova temporada les aventures més "intenses, arriscades i diferents entre elles" que mai hagi afrontat.

Entre altres coses, als nous capítols Calleja s'ha proposat batre el rècord del món de vol en globus aerostàtic, i a més fer-ho creuant l'Amazones; ha nedat sense protecció entre taurons tigre a les Bahames; i ha escalat alguns cims verges de l'Himàlaia. Segons Cuatro, després de fer-ho el presentador s'ha pres la llicència de batejar aquests cims com Tibet i Desafío extremo.

Aventura amb Edu Soto

En una de les seves aventures, la que l'ha dut a creuar la part més salvatge de Mongòlia, Calleja ha estat acompanyat per l'humorista mataroní Edu Soto. De fet, no és ni de bon tros el primer cop que Desafío extremo té convidats inexperts en la matèria: el 2008, el president del govern espanyol, Jose Luis Rodríguez Zapatero, va pujar amb Calleja als Picos de Europa, i el 2009 van ser els pilots Dani Pedrosa, Marc Coma i Héctor Barberà els que el van acompanyar al Montblanc. Ara fa un any, Calleja va buscar la companyia del presentador Jesús Vázquez per a l'ascensió al mont Fuji, al Japó.

Totes aquestes aventures han posat Calleja en greu perill en més d'una ocasió. La més destacada, sens dubte, va ser a principis d'any, durant el rodatge del vol en globus sobre l'Amazones que es podrà veure aquesta temporada. Tal com va relatar en el seu blog el mateix presentador, les condicions de vol en aquella zona obligaven a ser extremadament curós.

Tot i que inicialment semblava que no hi hauria més problemes, el cas és que a l'hora d'aterrar -sobre un riu, ja que les condicions del terreny impedien fer-ho sobre terra ferma- les cordes del globus se li van embolicar pel cos i el van arrossegar fins al fons del riu. Malgrat estar a punt de perdre la vida, però, Calleja no ha abandonat el seu gust per l'aventura i per mostrar els seus desafiaments extrems a través de la televisió.

"Aquesta vegada crec, de veritat, que a Desafío extremo ens hem superat", assegura l'aventurer sobre la cinquena temporada. Els nous episodis aposten per la varietat d'activitats i paratges i per un increment de la dosi d'adrenalina.

stats