Torra, a Madrid: "La sentència ens portarà a prendre la iniciativa fins a culminar la independència", i quatre notícies més del dia

Les cinc propostes de l'ARA per acabar la jornada ben informats 

El president de la Generalitat, Quim Torra, en una conferència organitzada per Europa Press a Madrid / BERNAT VILARÓ / ACN

1.

Torra, a Madrid: "La sentència ens portarà a prendre la iniciativa fins a culminar la independència". El president anuncia que recusarà els membres del tribunal que el jutjaran per la pancarta del llaç. 

2.

Investiguen tots els comandaments de la policia espanyola per les càrregues de l'1-O a Barcelona. L'Audiència de Barcelona ja havia ordenat depurar responsabilitats pel conjunt de l'actuació.  Un guàrdia civil que va declarar com a testimoni al judici del Procés demanda Òmnium per haver utilitzat la seva veu. L'agent demana 10.000 euros a l'entitat, que ja ha recorregut. 

3.

Més de mig miler de viticultors es manifesten contra el baix preu del raïm que paguen els grans cellers. Els pagesos reclamen que el preu mínim del raïm sigui de 45 cèntims el quilo. 

4.

La retirada dels inversors frena el preu dels pisos a Barcelona. Els costos del lloguer i de la compra toquen sostre i tendeixen a estabilitzar-se i fins i tot a baixar. 

5.

Apareixen noves denúncies d'assetjament sexual contra Plácido Domingo. Fins a 11 dones més acusen el tenor, i ja són una vintena, segons recull l'agència Associated Press.