MITJANS PÚBLICS
Mèdia 09/02/2012

Treballadors de Radiotelevisió Valenciana es tanquen a la seu del consell d’administració

Com a protesta per l’ERO, representants de la plantilla s’instal·len a la sala de juntes de RTVV

Acn
2 min

ValènciaRepresentants del comitè d'empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) es troben des d'aquest matí de dijous tancats a la seu del consell d'administració, com a protesta per l'ERO que prepara l'ens públic.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El president del comitè, Vicent Mifsud, ha explicat que durant el tancament a la seu de RTVV els treballadors s'han pogut reunir amb representants de tots els grups polítics que formen part d'aquest organisme, a excepció del PP. El president del consell d'administració, Miguel Domínguez (PP), sí que s'ha presentat a les instal·lacions, però s'ha negat a atendre les demandes dels treballadors.

El comitè d'empresa de RTVV ha demanat als representants del consell que s'han reunit amb ells (PSPV-PSOE, EUPV i Compromís) que es paralitzi l'ERO –que podria afectar, com a mínim, 250 persones– i que s'abordin responsabilitats per part de l'equip directiu. El comitè també ha reclamat que s'incloguin les reivindicacions dels treballadors en la pròxima reunió del consell d'administració i que es fixi una reunió amb el president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, per abordar la problemàtica.

Vicent Mifsud ha recordat les adjudicacions de contractes multimilionaris durant la visita del Papa a València, les vinculacions de l'ex-director general Pedro García amb la trama Gürtel, les imputacions per abusos sexuals de l'ex-secretari general de RTVV, Vicente Sanz, o la recent compra per part de l'ens de tres reportatges de 45 minuts per un preu de 600.000 euros que ja havia emès Intereconomía. La productora responsable d'aquests reportatges, explica Mifsud, està vinculada al director d'antena, Fernando Lázaro Quintela.

Els membres del comitè es troben a la sala de juntes vigilats per un agent de seguretat. Aquest vespre es preveu que alguns treballadors més acudeixin a les portes del consell d'administració per donar suport al tancament, segons ha informat Mifsud. Els representants de RTVV que romanen a l'edifici decidiran en les pròximes hores si faran nit o no a l'interior del consell d'administració.

No és la primera vegada que treballadors de RTVV es tanquen com a senyal de protesta per l'ERO que prepara l'ens públic. El passat gener, tres-cents treballadors de Canal 9 van ocupar de manera pacífica la vuitena planta de la seu de la cadena valenciana.

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } H1 { margin-bottom: 0.21cm } H1.western { font-family: "Times New Roman", serif } H1.cjk { font-family: "Arial Unicode MS" } H1.ctl { font-family: "Arial Unicode MS" } A:link { so-language: zxx }

stats