Trece retira el programa que va mostrar imatges de la violació dels Sanfermines

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ha iniciat una investigació sobre l'espai

La cadena catòlica Trece ha decidit retirar de la seva graella el programa 'Detrás de la verdad' després de la polèmica generada per l'emissió de fotogrames del vídeo de la violació dels Sanfermines. En una nota publicada al seu web, el canal anuncia la cancel·lació del programa sense donar cap explicació concreta sobre el motiu de la desaparició, més enllà d'assegurar que segueixen "renovant la graella". 

La setmana passada, l'espai de successos 'Detrás de la verdad', presentat per  Ricardo Altable i  Patricia Betancourt, va utilitzar de ganxo del programa la decisió sobre si emetre o no els vídeos que havien enregistrat els cinc presumptes autors de la violació en grup a una noia durant els Sanfermines de l'any passat. 

Mentrestant, Altable analitzava el contingut de les imatges a partir de l'informe que n'ha fet el pèrit judicial -un document que inclou descripcions molt explícites de l'agressió, que el programa no es va estalviar-, i els tertulians de l'espai comentaven aquest informe i en feien les seves valoracions personals.  Durant l'estona en què la direcció del programa havia de decidir si emetia o no el vídeo se'n van mostrar en pantalla diversos fotogrames.

Paral·lelament a la cancel·lació, la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha iniciat una investigació per determinar si la cadena i el programa van incórrer en algun delicte, segons avançava 'Público'. 

L'equip del programa demana disculpes

Un dia després de la polèmica, l'equip de 'Detrás de la verdad' va demanar disculpes en directe pel tractament informatiu que havien fet del cas. "Volem demanar disculpes per si alguns dels nostres espectadors es van sentir ofesos per la forma en què vam explicar, reproduint part d'un informe d'un pèrit judicial, el que es veia en el vídeo de La Manada", va dir Altable. 

"En el nostre afany periodístic vam voler deixar de fer conjectures i explicar què havia passat realment", va afirmar. "En cap moment la nostra intenció va ser ferir les sensibilitats de ningú. Sobretot volem deixar clar que sempre som al costat de la víctima", va concloure. 

Més continguts de