FICCIÓ ESPANYOLA
Mèdia 11/06/2012

Tres episodis per posar fi a la vida de Viriat

La tercera temporada de l'exitosa sèrie Hispania debuta aquesta nit a Antena 3. Es tracta d'un breu epíleg, de només tres capítols, centrat en la mort del protagonista, l'heroi rebel Viriat.

Albert Castellví Roca
3 min
La tercera temporada és més aviat un epíleg de tres episodis. Antena 3 estrena avui el primer.

BARCELONA.Onze mesos i mig han hagut d'esperar els seguidors d' Hispania, la leyenda , per conèixer el desenllaç definitiu de la sèrie, però avui, per fi, començaran a saber com s'acaben les aventures de la tribu lusitana que, liderada per Viriat (Roberto Enríquez), fa front a l'ocupació romana de la península Ibèrica.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

De fet, més que descobrir el final, el que esperen els fans de la sèrie és saber com s'hi arriba, perquè la conclusió definitiva de la història està escrita no només des del primer capítol sinó des de fa més de 2.000 anys: Viriat va ser traït i assassinat pels romans, i per molt que la sèrie sigui un relat de ficció, no podia obviar aquest episodi històric. "No ens ho podíem saltar -explicava fa uns dies en una entrevista a l'ARA l'actor Jesús Olmedo, que a la sèrie dóna vida al general romà Marco-. És com si fas Titanic i no l'enfonses".

El camí per arribar fins a aquesta tràgica conclusió va començar l'octubre del 2010, quan Antena 3 va estrenar la sèrie. Des de llavors la ruta ha estat plàcida, especialment durant la primera temporada, que es va tancar el gener següent amb una mitjana de 4,3 milions d'espectadors i un 22,8% de quota de pantalla, i que va liderar pràcticament sense excepció les nits de dilluns.

La segona etapa, emesa entre el maig i el juny de l'any passat, va decaure una mica, però va tancar amb unes xifres encara molt bones: 2,8 milions d'espectadors i un 15,1% de share mitjà a l'Estat, que li van permetre mantenir el lideratge, tot i que de manera menys clara. A Catalunya aquesta segona temporada es va saldar amb una audiència mitjana de 303.000 espectadors -molt estable al llarg de tots els episodis- i una quota del 10,5%.

Una sèrie connectada

En tot cas, tot i les arrels històriques de la sèrie, la cadena ha aconseguit connectar-la amb la generació 2.0: Hispania té més de 100.000 fans a Facebook, més de 7.000 seguidors a Twitter i gairebé 300.000 jugadors registrats al joc paral·lel Hispaniaeljuego.com.

El trajecte, en tot cas, es va aturar just abans que se n'iniciés el tram definitiu, i no es reprendrà fins a aquesta nit. A les 22.30, Antena 3 estrenarà el primer dels tres episodis que formen la breu tercera temporada de la sèrie, una mena d'epíleg amb què la cadena confia a mantenir la bona línia de resultats, malgrat la llarga espera. De moment, promet emocions fortes i seqüències d'impacte: "La mort de Viriat és espectacular, és una de les escenes més emotives que he gravat a la meva carrera, sens dubte", assegurava dies enrere Jesús Olmedo a aquest diari.

Un personatge clau

En el breu tram que queda perquè la sèrie arribi a la conclusió definitiva, però, encara hi haurà temps per a uns quants girs inesperats, amb traïcions i victòries èpiques que fins i tot arribaran a convertir Viriat, l'arxienemic de Roma, en un dels grans herois de l'Imperi, que reconeixerà la seva valentia al camp de batalla.

A més, la sèrie comptarà amb la incorporació d'un nou personatge, que tindrà un paper fonamental en el desenllaç de la trama. Es tracta de Quinto, el pretor de la Hispània Citerior, a qui el Senat encarregarà la complicada missió d'aconseguir la pau entre l'Imperi i els rebels hispans.

Tot i caracteritzar-se per la seva honradesa i el seu gran respecte per les ordres dels dirigents de Roma, Quinto -a qui donarà vida el veterà actor Pepe Sancho- es trobarà aviat en un difícil dilema: haurà de decidir entre complir estrictament les indicacions que li han fet arribar des del Senat perquè aturi el conflicte o trair els seus principis per ajudar el seu vell amic Galba (Lluís Homar), que, mogut per l'esperit de venjança, vol vèncer els hispans al preu que sigui i acabar d'una vegada per totes amb l'incansable Viriat.

stats