COMUNICACIÓ
Mèdia 08/08/2011

Tres portades alerten de la por d'un “dilluns negre” a les borses

La inquietud dels mercats i les protestes que han tingut lloc a Londres protagonitzen les primeres planes de la premsa d'aquest dilluns

Redacció
2 min
'El Periódico'

BarcelonaLa inquietud dels mercats de deute és el principal argument de portada a la premsa catalana i a la de Madrid. Després que una agència de ràting hagi rebaixat per primera vegada en la història la qualificació del deute dels EUA, tothom resta a l'espera dels efectes que això pugui tenir sobre les borses d'arreu. “El món conté l'alè davant el temor d'un altre dilluns negre”, diu La Razón. Abc encara ho resumeix més i titula: “Por d'un dilluns negre”. El Periódico, en la mateixa línia, diu que “Europa confia en el BCE per evitar un dilluns negre”. Pel que fa a les protestes de Londres, l'altre gran tema de portada d'aquest dilluns, La Razón diu que la de dissabte va ser una “nit de vàndals a Londres”, mentre que Abc explica que hi ha “alerta policial” després dels “greus aldarulls” de dissabte. El rotatiu barceloní explica que “una protesta contra la policia desferma la fúria a Londres”.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La Vanguardia diu sobre la crisi del deute que “el BCE intervindrà per calmar els mercats” i sobre Londres, que la ciutat “viu l'esclat social més greu en tres dècades”. El Punt-Avui obre amb les protestes dels britànics, que resumeix com “revolta violenta a Londres”. També explica que “el BCE es veu abocat a comprar deute espanyol i italià”. L'ARA també recull la informació de la “nit de caos i foc a Londres” i obre fent balanç de les protestes dels països àrabs. “La Primavera Àrab ensopega a Síria”, s'explica.

A la resta de la premsa madrilenya, El País diu que “el BCE es mobilitza per defensar Espanya i Itàlia als mercats” i explica també que “la violència racial incendia Tottenham”. El mateix verb apareix a la portada de Público, que diu que “els líders es mobilitzen per evitar avui el col·lapse”. Dels aldarulls de la capital britànica, el diari explica que el nord de Londres és “zona de guerra”. El Mundo interpreta que “el BCE cedeix i comprarà avui deute d'Espanya i d'Itàlia”.

Pel que fa a la premsa esportiva, el retorn dels internacionals blaugrana que van participar en la Copa Amèrica és el gran tema. Sport diu que ha arribat “l'hora d'Alexis i Messi”. Mundo Deportivo titula “la maneta de Leo”, apel·lant a les quatre vegades que l'argentí ha perforat la porteria del Bernabéu. A Madrid, Marca mostra una fotografia de Mourinho i Guardiola i posa en marxa el compte enrere per a la Supercopa, que es disputa, en el seu partit d'anada, aquest diumenge. As, per la seva banda, diu que Benzema és el “favorit de l'afició”.

stats