Tret de sortida per a la temporada del retorn d’‘OT’

Dilluns es posa en marxa un nou curs televisiu en què conviuran nombroses estrenes, formats que acumulen més d’una dècada en antena i algunes reaparicions sonades

El retorn d’ Operación Triunfo sis anys després de la cancel·lació del format serà un dels esdeveniments més destacats de la temporada televisiva que, per a la majoria de cadenes, comença dilluns, però el nou curs suposarà l’estrena de molts altres formats i la reaparició de sèries i programes ja coneguts pels espectadors.

27 sèries espanyoles volen veure la llum

A continuació repassem els principals asos que té a la màniga cada canal per a la temporada 2017/18.

TV3

La nova graella diürna comença a agafar forma a partir de dilluns

TV3 estrena dilluns la nova versió d’ Els matins i Tarda oberta, i la setmana que ve hi sumarà A tota pantalla i la nova sèrie de sobretaula, Com si fos ahir. Entre les estrenes de prime time, la primera que debutarà és el programa de debat Preguntes freqüents, conduït per Ricard Ustrell, que s’emetrà per primer cop el dia 9. Al setembre també arrencarà la tercera (i última) temporada de Merlí, i ja durant el 2018 arribarà la tercera (i també última) temporada de Nit i dia. A més, el canal públic prepara un informatiu satíric presentat per Toni Soler que s’emetrà abans del Telenotícies vespre. A tot això s’hi sumaran clàssics com el Polònia, l’ APM?, el Sense ficció i el 30 minuts.

La 1

‘OT’ torna, ‘Cuéntame’ no s’acaba i ‘MasterChef’ es multiplica

TVE encara no ha posat data a la reaparició d’ OT, però s’espera que la nova edició del programa, que tindrà un jurat format per Mónica Naranjo, Joe Pérez-Orive i Manuel Martos, arrenqui a l’octubre. Abans ja s’haurà posat en marxa una nova temporada de MasterChef Celebrity, amb concursants com Silvia Abril, José Corbacho i Carlos Baute. De cara a Nadal hi haurà una nova edició, la cinquena, de la versió infantil del concurs, i durant el tram final de la temporada s’emetrà la sisena del format original. Pel que fa a la ficció, Cuéntame encararà, al gener, la divuitena temporada, però la cadena també té a punt sèries noves, com Estoy vivo, que debutarà ja al setembre. Durant les pròximes setmanes s’espera també l’inici de la sèrie diària Derecho a soñar i l’emissió de la segona part de la tercera temporada d’ El Ministerio del Tiempo. Més endavant arribaran títols com Traición, amb Ana Belén, i Fugitiva, amb Paz Vega.

Antena 3

Nudisme, economia, viatges en el temps i una oferta de ficció renovada

Una de les grans apostes d’Antena 3 per al nou curs és La catedral del mar, però caldrà esperar fins al 2018 per veure-la. En canvi, estan a punt d’arribar dues altres sèries, El incidente i Tiempos de guerra, a més de la segona part de La casa de papel. Encara en el camp de la ficció, durant aquest curs està prevista l’estrena de Fariña i Apaches, entre altres títols. Pel que fa als programes, la cadena prepara el reality nudista El contenedor, Eso que te ahorras, en què Pedro García Aguado donarà consells per estalviar, i Me cambio de década, presentat per Arturo Valls. Aquests nous formats se sumaran a noves entregues d’ Hipnotízame, la sisena edició de Tu cara me suena (que s’estrenarà a la tardor) i una nova temporada d’ El hormiguero, que torna dilluns amb Fernando Alonso com a primer convidat i Mónica Cruz com a nova col·laboradora.

Telecinco

Nous capítols de ‘La que se avecina’ i una “revolució” a ‘Gran hermano’

Gran hermano no faltarà a la graella de tardor de Telecinco. El reality inaugurarà pròximament la divuitena edició, titulada Revolution, que estrenarà normes i imatge gràfica. També arrencarà aviat la tercera temporada de Mi casa es la tuya i la cinquena edició de La Voz. En canvi, la quarta de La Voz kids es reserva per a després de Nadal, igual que altres concursos de talents, com la tercera entrega de Got talent. S’espera que la desena temporada de La que se avecina es pugui veure ja durant la tardor, igual que la nova sèrie La verdad i la comèdia Ella es tu padre. Més endavant s’estrenarà el programa de debat Sentido común i noves sèries com El accidente.

Cuatro

Nous espais d’actualitat i el retorn de ‘¿Quién quiere casarse con mi hijo?’

Jesús Cintora i Samanta Villar preparen el retorn a Cuatro amb dos nous formats d’actualitat: La línea roja i Samanta y... Durant la tardor, la cadena també estrenarà Héroes, más allá del deber, un docureality que seguirà diversos professionals de serveis d’emergències, i al llarg de la temporada arribaran nous reportatges de Fuera de cobertura i En el punto de mira. A més, el canal insistirà en els formats per trobar parella: a First dates, que no s’ha aturat a l’estiu, s’hi afegirà una nova temporada de Granjero busca esposa i el retorn, després d’un any de descans, de ¿Quién quiere casarse con mi hijo? Finalment, Cuatro prepara Ven a cenar conmigo, una espècie de Joc de cartes amb cuiners amateurs.

La Sexta

Els 40 anys de democràcia, en un nou programa d’Ana Pastor

El intermedio torna dilluns a la graella de La Sexta, que seguirà confiant en els seus programes d’actualitat, com Salvados, El objetivo i Al rojo vivo. Entre les poques novetats anunciades hi ha ¿Dónde estabas entonces?, un espai de reportatges conduït per Ana Pastor sobre els 40 anys de democràcia a Espanya.