Mèdia 11/05/2012

Trucar i consultar internet des de l'estranger, més barat a partir de l'1 de juliol

Fer una trucada costarà 29 cèntims per minut i enviar un missatge de text 9 cèntims. Pel que fa a les dades per a mòbils d'última generació i tauletes electròniques, s'ha acordat un preu de 70 cèntims per megabyte per al 2012 i de 20 centims per al 2014

Efe
2 min

Brussel·lesEl ple del Parlament Europeu ha donat aquest dijous llum verda per àmplia majoria a la rebaixa de les tarifes per l'ús dels telèfons mòbils a l'estranger, , altrament conegut com itinerància ('roaming'), a partir de l'1 de juliol. Es confirma, així, la decisió aprovada el passat 28 de març que preveia rebaixes en trucades i ús d'internet a l'estranger, així com avantatges encara més grans per als usuaris de mòbil a l'estranger a partir de 2014.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

A partir de l'1 de juliol, fer una trucada costarà 29 cèntims per minut (en comptes de 35), i enviar un missatge de text 9 cèntims (dos cèntims menys que fins ara).

Pel que fa als contractes de dades per a mòbils d'última generació i tauletes electròniques, s'ha acordat un preu de 70 cèntims per megabyte per al 2012 i de 20 per al 2014.

La mesura també preveu un sistema d'alerta de SMS que informi a l'usuari de l'import gastat quan arribi als 50 euros -o a la despesa preestablerta pel client-, de manera que es puguin evitar "ensurts" en l'ús generalitzat de descàrregues de dades quan es viatja a un altre país.

El descens de les tarifes a partir del juliol serà possible gràcies a un augment de la competència, ja que els operadors de mòbils podran escollir quina xarxa utilitzar a partir dels preus a l'engròs més avantatjosos que trobin, segons han explicat les institucions. Les companyies locals tindran incentius si ofereixen als usuaris tarifes 'roaming' a preus més baixos.

També seran els mateixos consumidors els que triïn quin operador local els interessa més quan usin els seus terminals mòbils o les tauletes electròniques fora del seu país. Així, en creuar la frontera, podran canviar de contracte sense haver de fer res més.

stats