PERIODISME D'INVESTIGACIÓ
Mèdia 11/04/2011

Tu denuncies, Mercedes Milà respon

Mercedes Milà s'oblida durant un temps dels realities per tornar al periodisme d'investigació. Avui estrena la nova etapa de Diario de... a Cuatro, que vol donar resposta a les denúncies ciutadanes.

Albert Castellví Roca
2 min
Mercedes Milà canvia completament de registre: un mes després d'acomiadar  'Gran Hermano' torna al periodisme d'investigació amb 'Diario de...'.

Barcelona.Ahir va fer un mes que es va acabar la dotzena edició de Gran Hermano , i avui la presentadora del reality ja torna a la pantalla amb un espai que té ben poc a veure amb la casa i els seus inquilins. Mercedes Milà estrena aquesta nit (00.30) una nova etapa de Diario de... , un espai de periodisme d'investigació que fins l'any passat s'havia emès a Telecinco amb una periodicitat mensual, però que ara fa el salt a Cuatro -com a conseqüència de la fusió de les dues cadenes-, on s'emetrà cada dilluns.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

L'altre canvi rellevant respecte al format original és que en aquesta nova etapa Diario de... es convertirà en un espai de denúncia ciutadana. Fins ara, Milà s'havia endinsat en assumptes de gran impacte social -fraus mèdics, tràfic de drogues, transsexualitat- o bé en temes vinculats a l'actualitat -les adopcions de nens haitians després del terratrèmol de l'any passat, per exemple-. A partir d'ara, però, seran els mateixos espectadors els que proposin al programa els possibles continguts a tractar, a través del correu electrònic diariode@cuatro.com . "Tu denuncies. Nosaltres responem", diu Milà al final del vídeo amb què Cuatro promocionava l'espai durant les últimes setmanes.

La intenció, diu la cadena, és "treure a la llum situacions que necessiten una millora, una solució, una denúncia davant les autoritats o, senzillament, la seva desaparició". Per això, Milà tornarà a posar-se al capdavant d'un equip que entrarà a fons en cadascun dels assumptes denunciats per descobrir-ne les causes, trobar-ne els responsables i exigir-los una resposta. Es tracta, diu Milà, de fer "periodisme pur i dur".

Abusos sexuals

A diferència del que passava fins ara, cada programa -d'una hora de durada- es fixarà en més d'un tema, per donar als ciutadans "moltes més possibilitats de denunciar el que els preocupa". Un dels casos tractats en la primera emissió, aquesta nit, és el dels abusos sexuals que dos antics alumnes d'una escola religiosa van patir d'un dels mestres. Tal com avança la cadena, les seqüeles psicològiques d'aquesta situació els han perseguit durant prop de trenta anys, fins que finalment s'han atrevit a denunciar el cas al programa. Milà considera que aquest tema, el dels abusos sexuals a menors, és encara tabú, però destaca que a Diario de... no s'imposarà cap tipus de censura i assegura que el reportatge que han preparat "despertarà els records i la consciència de molta gent".

Una temàtica que també tindrà força presència en aquesta nova etapa del programa seran les conseqüències de la crisi econòmica, com els acomiadaments o els desnonaments.

stats