TELEVISIÓ
Mèdia 01/10/2012

'Tu cara me suena' torna convertit en fenomen global

Manel Fuentes presentarà des d'aquesta nit la segona temporada de Tu cara me suena a Antena 3. El concurs, en què personatges famosos imiten cantants, ha tingut un gran èxit a escala internacional.

Albert Castellví Roca
2 min
El presentador de Tu cara me suena, Manel Fuentes, envoltat dels concursants de la segona temporada del programa.

BARCELONAVa ser una de les grans revelacions de la temporada passada, i des de llavors no ha fet més que créixer. La final de la primera edició de Tu cara me suena , emesa el 30 de novembre de l'any passat, va reunir a Espanya 3.914.000 persones davant la pantalla d'Antena 3 -que va assolir un share del 25,9%-, i va posar el punt final a una temporada que va tenir, de mitjana, 2,9 milions d'espectadors a l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Amb aquesta carta de presentació, el concurs va començar la seva aventura per tot el món, i després d'haver triomfat ja en vuit països és a punt de convertir-se en "el format espanyol que s'hagi emès més vegades en prime time a escala mundial", en paraules de Tinet Rubira, el director de la productora Gestmusic, creadora de l'espai. És més, segons el cap de continguts d'Antena 3, Carlos Fernández, Tu cara me suena és "probablement, el programa més vist del món", gràcies als 233 milions de persones que en van seguir l'edició xinesa a l'estiu. A més, el programa ha arribat a països com Portugal -on va assolir un impressionant 51,3% de quota de pantalla en la final de la segona edició-, Itàlia, Turquia i Romania, i cadenes d'Alemanya, el Regne Unit, l'Argentina i els Estats Units també s'hi han mostrat interessades, segons informa la cadena en un comunicat.

Després d'aquest llarg camí d'èxits, el programa torna a casa aquesta nit: a les 22.30, Antena 3 n'estrenarà la segona temporada, que, segons Tinet Rubira, manté "el mateix esperit" de la primera. Això sí, durant la roda de premsa de presentació, Fernández va desvelar que, si tot va bé, "d'aquí dues setmanes" els programes deixaran de ser enregistrats i s'emetran en directe, amb la qual cosa, diu Rubira, "l'audiència s'incorporarà a la presa de decisions sobre qui guanya" cada gala.

Fuentes, el mestre de cerimònies

Com l'any passat, vuit concursants famosos s'hauran de posar, en cada programa, a la pell d'un cantant. Tindran una setmana per aprendre a imitar-ne els gestos i la veu, i a la gala dels dilluns, degudament caracteritzats, interpretaran el tema que els hagi tocat. El jurat -format, igual que en la primera edició, per Àngel Llàcer, Carlos Latre, Mónica Naranjo i Carolina Cerezuela- valorarà l'actuació de cadascun d'ells i els atorgarà els punts que determinaran qui és el guanyador de cada gala -que rebrà 3.000 euros per destinar a l'ONG que decideixi- i el campió final del concurs. El presentador serà, un cop més, Manel Fuentes, que considera "un luxe" la possibilitat de treballar en una cadena que "cuida" l'entreteniment.

Igual que en la primera edició, la majoria dels nous concursants són cantants, però Rubira nega que això sigui per força un punt a favor seu. "Han de lluitar contra ells mateixos, contra el seu estil", explica, mentre que els altres "poden relaxar-se més" en aquest aspecte i, en canvi, "s'ajuden d'altres elements com l'humor" per convèncer el jurat. Tot i així, Rubira deixa clar que Tu cara me suena "és un programa musical", i que "encara que faci gràcia" veure els participants convertits en altres personatges "hi ha un treball seriós" perquè el nivell de les actuacions sigui elevat. "El públic ha de percebre que hi ha un esforç i que està veient un bon xou", remarca.

stats