EGIPTE
Mèdia 10/03/2011

'Tweets from Tahrir'. Les piulades sobre Egipte, en un llibre

Les piulades sobre les revoltes populars a Egipte publicades durant els passats mesos de gener i febrer estaran recollides en un llibre properament

Redacció
1 min
'Tweets from Tahrir', el llibre que recull les piulades sobre la revolta a Egipte

BarcelonaL'editorial OR Books ha editat el libre Tweets from Tahrir, que recull les piulades més rellevants que es van publicar al Twitter durant els dies que van durar les protestes contra el règim de Mubàrak.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El llibre va ser idea de dos activistes, Nadia Idle i Alex Nunns, que van recopilar tot el que s'anava publicant al Twitter des de la plaça Tahrir, dia rere dia.

Segons unes declaracions publicades al The New York Times, el mateix editor del llibre, Colin Robinson, es va mostrar escèptic quan va rebre la idea de publicar un llibre d'aquestes característiques, ja que pensava que quedaria com una compilació de fets aïllats. Colin ha sigut el primer a sorprendre's de la imatge coherent dels fets que dóna el llibre, que recull piulades de tots els dies que van durar les protestes fins a la dimissió de Mubàrak. Idle i Nunns han escrit les introduccions de cada capítol.

L'anunci del llibre, el primer d'aquestes característiques, obre el debat sobre la qüestió de qui ha de ser el propietari dels drets de publicar missatges de Twitter enviats per altres persones. OR Books està en procés de posar-se en contacte amb els autors de totes les piulades que apareixen al llibre, i un portaveu de Twitter ha dit al respecte que si tots els propietaris dels missatges donen el seu consentiment, el llibre no violarà la política de privacitat de la xarxa.

Tweets from Tahrir sortirà a la venda en anglès el proper 21 d'abril, just dos mesos després de la sortida de Hosni Mubàrak del poder, i tindrà un cost de 12 dòlars (uns 8,50 euros) en format butxaca i de 10 (aproximadament 7 euros) en format electrònic.

stats