EL SERVEI DE MICROBLOGGING ARRASA ENTRE LA PREMSA
Mèdia 20/01/2011

Twitter i periodistes esportius, una moda amb polèmica

Alexis Martín Tamayo, Mister Chip , és un periodista d'esports d'Onda Cero amb més de 51.000 seguidors al Twitter. Cansat que es reprodueixi el que ell tuiteja sense citar-lo, amenaça de deixar-ho.

Auri Garcia Morera
2 min
Els tuits de la polèmica: Mister Chip Es queixa que una dada que ell va publicar ha sortit a molts mitjans i no tots l'han citat.

BARCELONA.El Twitter està de moda entre els periodistes, i especialment entre els periodistes esportius, que l'han adoptat com una eina més de la feina. Durant les transmissions de partits de futbol, tots pugnen per ser els primers de tuitejar les alineacions, i Catalunya Ràdio i RAC1 tenen hashtags propis per promoure la participació dels oients: #ladtp i #frac1.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Els SMS ja comencen a ser cosa del passat.

A més dels comptes oficials dels mitjans, la majoria de periodistes també tenen un compte individual, i entre els periodistes de Madrid, n'hi ha hagut més d'un que ha estat objecte de polèmica. La més recent, diumenge passat, quan un periodista d'Onda Cero va publicar al seu Twitter una dada estadística curiosa, molts altres mitjans la van reproduir sense citar la font, i el periodista es va enfadar i va amenaçar de deixar de tuitejar. Es tracta d'Alexis Martín Tamayo, conegut com a Mister Chip, que és l'especialista en estadístiques d'Onda Cero, i que manté un compte de Twitter molt actiu i molt seguit, en què publica totes les dades que no té temps de mencionar en antena.

Martín Tamayo, @2010MisterChip a Twitter, va obrir el compte el setembre del 2009 i des de llavors publica una mitjana de 40 tuits al dia. El nombre d'usuaris que el segueixen és de rècord: més de 51.000. Segons explica, va ser un altre periodista esportiu, Antoni Daimiel, qui li va recomanar fer-se un Twitter, i de seguida s'hi va enganxar. El seu és un cas paradigmàtic de periodista que utilitza el Twitter com una extensió del que fa en el seu mitjà. "No tinc temps material de deixar anar totes les estadístiques al programa de ràdio, i utilitzo el Twitter per bolcar tota la informació", explica el periodista.

Diumenge passat, Mister Chip va tuitejar que David Villa és el segon futbolista de la història de la Lliga que marca catorze o més gols en vuit temporades consecutives. Canal + es va fer ressò de la dada, citant la font, però molts altres mitjans van reproduir-la sense mencionar el periodista d'Onda Cero. Martín Tamayo diu que li passa molt sovint i que, "evidentment", no li agrada. "No em molesta que agafin les dades, sinó que no em citin", aclareix. Si això continua, es plantejarà tancar el compte de Twitter.

Fa uns mesos, un altre periodista de Madrid ja va prendre la decisió d'abandonar el Twitter. Es tracta de Santiago Segurola, actual director adjunt del Marca , que es va cansar dels insults que rebia perquè elogiava el joc del Barça. Mister Chip diu que hi ha una obsessió per descobrir els colors dels periodistes i que ell també rep insults. "Per sort, en el meu cas, no arriben ni a una petita part", conclou amb resignació.

stats