RTVE no podia tornar a contractar Jareño com a director del centre de Catalunya el 2014, segons la UGT

El sindicat apel·la a una normativa interna i demana el cessament del directiu o bé que retorni part de la indemnització que va cobrar el 2008

El sindicat UGT exigeix la dimissió del director del centre de producció de RTVE a Catalunya, Eladio Jareño, per irregularitats contractuals. El sindicat exposa que el contracte de Jareño incompleix una de les normatives internes del grup. Segons aquesta regulació, un directiu acomiadat no es pot tornar a contractar fins que no hagi transcorregut el doble de temps pel qual se'l va indemnitzar. Tot i això, la UGT afirma que Jareño va ser indemnitzat per RTVE el 2008 (quan era director de Programes Infantils, càrrec que exercia des del 2004) i va ser contractat de nou el 2014 com a director del centre de RTVE a Sant Cugat. A més, entre el 2003 i el 2004 havia exercit de director de TVE a Catalunya i delegat de RTVE a Catalunya, motiu pel qual quan se’l va indemnitzar se li va considerar una antiguitat de més de cinc anys. Per tant, segons el sindicat no haurien passat els anys reglamentaris que estableix la normativa interna del grup.

Per això, la UGT demana que "es depurin les responsabilitats corresponents" entre les persones que van dur a terme el contracte "saltant-se les normes de RTVE". També sol·licita el cessament de Jareño o la devolució immediata de part de la indemnització que el directiu va rebre el 2008.